Denník N

NEZABUDNEME!

Ján a Martina

Jána a Martinu som nepoznal, mimo niektorých článkov, ktoré Ján Kuciak napísal. Ale nepoznal som ani tie deti, po ktorých strieľali Kaliňákovi policajti, keď mali niekoľko rokov zle zapísané auto v záznamoch a preto naháňali nesprávnych ľudí – deti, po ktorých aj strieľali.

Už vtedy som kričal, že POZOR! Títo ľudia nielen kradnú, títo ľudia sú šlendriáni, pre ktorých môžu zomrieť vaše – naše deti. Žiaľ, stalo sa. :(

Prešli len 4 roky, nikto ešte nebol odsúdený, a niektorí ľudia už chcú silou mocou, aby sme zabudli na Jána a Martinu, na odkaz, ktorý nám tu zanechali.

Nezanechali nám tu odkaz, ktorý by plánovali. Plánovali rodinu.

Zanechali nám tu odkaz, ktorý ich krvou napísali dosiaľ nepotrestaní vrahovia.

Vrahovia, ktorí tu vyrástli preto, lebo krádeže, podvody a biznis so štátom sa tu stal za vlády niekoho mocibažného štandardom.

Vrahovia, ktorí stále nielenže nie sú potrestaní, ale ľudia, čo sa na tomto systéme podieľali, sú dnes vydávaní za martýrov.

Aj keď ich usvedčujú ich vlastní „partajnici“.

Odkaz krvou

Ján a Martina tu zanechali rovnaký nechcený odkaz krvou, aký tu zanechal Róbert Remiáš. Zároveň tu zanechali aj odkazy, na ktoré chcú niektorí, aby sme zabudli.

Tak, ako chceli, aby sme čo najskôr zabudli na Róberta Remiáša, únos prezidentovho syna či hnusné Mečiarove amnestie, tak dnes chcú, aby sme zabudli na ďalší odkaz, ktorý nám poslali vraždy Jána a Martiny – odkaz, že mafia tu má (mala) silnejšiu moc nad štátom ako občania či politici.

Lenže Slovensko sa z týchto otrasných odkazov nevylieči tak, že na ne čo najrýchlejšie zabudneme! Ako to chce Fico a jeho spolok s názvom Smer.

Takmer 20 rokov sme čakali, kým boli otrasné Mečiarove amnestie zrušené, aby sme sa vôbec mohli začať s minulosťou jednej mafiánskej skupiny vyrovnávať.

A ešte dlho bude trvať, kým sa s touto minulosťou vyrovnáme.

A rovnako tak zatiaľ nie sú odsúdení tí, ktorí stoja za nechceným krvavým odkazom Jána a Martiny.

Akoby ich jedna mater mala

Naopak, podobne ako Mečiar, snažia sa, aby sme nielen čo najskôr zabudli, snažia sa vrátiť, aby urobili opäť svoje „amnestie“.

Už dnes sa vyhrážajú, ako zatočia s policajtmi, ktorí to vyšetrujú.

Ako veľmi sa Ficove „zatočenie s policajtmi a prokurátormi“ podobá na Mečiarove „kopnutie vyšetrovateľov do gulí“!?

Ako veľmi sa podobá Mečiarove odovzdanie vyšetrovania „stredoslovákom“ odovzdávaniu vyšetrovania korupcie „stredoslovákom“ za Fica!?

Ako veľmi sa podobá, že v kauzách okolo Remiáša a Michala Kováča ml. sa pohybovali Marián Kočner a Peter Toth?

Ako veľmi sa podobá Ficove kopanie kopaniu Mečiarovmu?

Ako veľmi sa Mečiarove a Ficove útoky na novinárov podobajú? (A dobieha ich jeden Trnavčan, ktorý sa zadúšal, ako ich bude chrániť.)

Akoby ich jedna mater mala.

Nezabudneme!

Krvavé odkazy, ktoré tu po nich zostávajú, si musíme pripomínať.

Lebo ak zabudneme (ako sme zabudli na to prvé strieľanie), nabudúce to môže byť dieťa kohokoľvek z nás.

A je úplne jedno, či sme voliči ľavice, či pravice. Mafia si nevyberá, koho kto volí. Mafia si vyberá „zisky“!

Ak je požehnaná štátom, potom sa ani nedomôžete práva.

Preto si musíme pripomínať, aký nechcený krvavý odkaz nám tu po Jánovi a Martine títo ľudia zanechali. A my im musíme zanechať odkaz, že toto tu už NIKDY nechceme!

NEDOVOLÍME!

Ján a Martina, nepoznal som vás. Ako som predtým nepoznal ani tie deti, ktoré dobrovoľne učím programovať, aby mali krajšiu budúcnosť. Alebo ako som nepoznal tie deti, po ktorých strieľali v aute.

Ale poznám ten strach rodičov o svoje deti. Poznám tú lásku, s ktorou sa rodičia (nielen) o svoje deti starajú. Aby žili.

Ako odkaz DOBRA, nie ako krvavý odkaz tých, ktorým je všetko málo.

Preto NEZABUDNEME!!

#allforjan #allformartina

Teraz najčítanejšie

Anton Piták

Som hrdý Oravák, Slovák a Európan. Túto krásnu krajinu, milujem a záleží mi na Slovensku. Záleží mi veľmi na tom, aby nám odtiaľ neutekali naše deti. Som občiansky demokrat telom aj dušou. Ako lokálny aktivista sa venujem výučbe programovania na krúžkoch, keďže štvrtá priemyselná revolúcia nás čaká a neminie. Moji žiaci sú úspešní výhercovia súťaží, programátori aj programátorky, a reprezentanti nášho Slovenska. Aktívne pracujem v strane Demokrati (predtým SPOLU), aby sme priniesli Slovensku lepšiu a kľudnejšiu politiku s občanom v strede záujmu. V týchto voľbách kandidujem za stranu Demokrati pod číslom 29. Zaujímam sa o lepšie školstvo pre naše deti, fungujúcu políciu a súdnictvo a profesionalizáciu (odpolitizovanie) štátnej/verejnej správy.