Denník N

Nech strhávajú aj kríže

Áno, dá sa tomu rozumiem a je to pochopiteľné.

Je to smutné, ale je to tak. Stále je tu veľmi veľa ľudí, ktorým pamätník venovaný Jánovi a Martine musí prekážať. Pripomína im totiž, že svojou ľahostajnosťou, neschopnosťou, vlažnosťou, ale najmä svojim morálnym charakterom prispeli k tomu, že sa tu na mnohé roky dostali k moci a vládli, a v súčasnosti žiaľ opäť stúpajú na preferenciách, takí politici, ktorí značnú časť spoločnosti burcovali k nevraživosti a nenávisti, a „svojich ľudí“ chránili a povzbudzovali k tomu, že si môžu beztrestne robiť čo chcú.

20.2.2022 sme si na Námestí P. O. Hviezdoslava v Námestove zapálením sviečok a vyvesením plagátu s podobizňou Jána a Martiny s heslom „Stále budeme za slušné Slovensko“ pripomenuli nechutnú popravu Jána Kuciaka a jeho snúbenice Martiny Kušnírovej.

Na druhý deň 21.2.2022, v deň 4. výročia ich nájomnej vraždy, tam už plagát nebol. Niekto ho totiž strhol a odniesol preč.

– 20.2.2020 o 18.00 –

Pred viac ako štyrmi rokmi kaliňáko-ficovci cynicky nechali Jána, napriek jeho prosbe o ochranu, napospas mafiánskym darebákom. Svoj charakter a pravú tvár potom spolu s Gašparom bez ostychu a zábran ukázali v priamom prenose. Na drevo nehanebne položili 1 milión EUR zo štátnych (alebo mafiánskych?) peňazí.

Dnes sa ku kaliňáko-ficovcom pridávajú už aj hejslováci, rusofiláci, a iní pomýlení samozvaní ctihodní občania a spasitelia, ktorí opäť nebezpečne polarizujú spoločnosť. Neúctou k histórii a dehonestovaním práce poctivých novinárov robia presne to, kvôli čomu tu pred štyrmi rokmi zbytočne vyhasli životy dvoch nádherných ľudí.

Mnoho pomýlencov, darebákov, mafiánov a gaunerov po celom svete sa často a drzo hlási ku kresťanstvu a Ježišovi Kristovi. Hlásia sa k nemu aj tí naši.

Je dosť pravdepodobné, že náš plagát za Jána a Martinu strhol jeden z týchto „našich ľudí“. Rozumieme tomu a je to pochopiteľné. A mali by v tom pokračovať ešte ďalej. Mali začať strhávať aj kresťanské kríže. Strhávať ich zo seba. Kríže, ktoré farizejsky nosia na svojich hrubých krkoch, pripínajú si ich na klopy svojich sák a hrdo sa nimi oháňajú vtedy, keď sa im to hodí. Pritom veľmi dobre vedia, že kresťanský kríž predstavuje diametrálne iné hodnoty a činy, ktoré konajú títo falošní a pokrivení ľudia.

Večer 21.2.2022 sme na Námestí P. O. Hviezdoslava v Námestove opäť zapálili sviečky a zavesili nový plagát. Lebo nikdy sa nevzdáme a stále budeme za slušné a spravodlivé Slovensko…

– 21.2.2020 o 19.00 –

#allforjan

Teraz najčítanejšie

Miroslav Benian

Narodil som sa a 18 rokov žil na sídlisku Medvedzie na Orave. Po ukončení vysokoškolského štúdia a krátkom pracovnom pôsobení v Trnave som sa opäť vrátil na Oravu do Lokce. Vyštudoval som jadrovú energetiku, ale už viac ako 17 rokov sa živím ako prekladateľ technických textov. Som spoluzakladateľ a predseda občianskeho združenia Beskydy bez hraníc, o.z., správca neinvestičného fondu ORAVSKÉ SRDCIA n.f., spoluzakladateľ občianskej iniciatívy Lokca budúcnosti a bol som jeden z organizátorov zhromaždení za Slušné Slovensko v Námestove. V rokoch 2018 - 2020 som bol nezávislým poslanom obecného zastupiteľstva v Lokci. Od septembra 2022 som dobrovoľným chatárom v Útulni pod Magurkou.