Denník N

Pomoc Orangeu utečencom z Ukrajiny? Podľa mňa: hanba!

Som nahnevaný… a nemal by som teraz písať s emóciami – ale nedá mi to!

Firma Orange Slovensko, a.s., ktorá má ročné tržby cez pol miliardy eur a zisky cez 70 miliónov eur (je síce pravda, že nie tak dávno boli aj cez 100 miliónov eur ročne…), ponúka pomoc utečencom z Ukrajiny. Znie to skvelo, ale aká je realita?

Veľkoryso dajú zadarmo SIM kartu s 10 GB dát a kreditom – teraz sa podržte – 2 €. No a vrcholom je „trik“ s bezplatnými volaniami a SMS/MMS na Ukrajinu (pričom už nie v rámci Slovenska či EÚ), lebo tie platia dva týždne do 11.3.2022. Potom nastupujú sadzby typu 0,42 €/min. hovoru (-> ponuka Orange tu). Vrámci rýchleho porovnania má napr. O2 cenu 0,24 €/min. hovoru – pričom to vôbec neberte ako podporu ktoréhokoľvek z ich konkurentov, hodnotím subjektívne ponuku Orangeu.

 

… takže mne to znie ako cesta k nízkym „customer acquisition costs“. Pretože sa asi všetci obávame, že prebiehajúca kríza bude trvať dlhšie ako 2 týždne a je len prirodzené, že títo „noví zákazníci“ Orangeu budú veľa komunikovať s domovom či vrámci EÚ aj po 11-tom marci.

Ako to vidíte vy?

 

Doplnená reakcia Orangeu 1.3.2022 o 14:27 hod.:Bezplatne volania, SMS na Ukrajinu, vypnutie roamingovych priplatkov na Ukrajine a dalsie kroky budeme predlzovat podla situacie – platia teda az do odvolania. Samotnu distribuciu bezplatnych SIM kariet skutocne nevnimame ako komercnu aktivitu, vacsina tych ludi na nasom uzemi pravdepodobne nezostane, takze tie SIM karty casom znehodnotia. V suvislosti s pomocou Ukrajine riesime dalsie oblasti ako je pokryvanie pristreskov a taborov WiFi alebo posilnovanie mobilnej siete v kritickych oblastiach.“ (Autor: Tomáš Palovský, Head of Corporate Affairs)

 

P.S.: keď už píšem tento výkrik do tmy, dovoľte aj mne marketingový trik: v Prievidzi a okolí sa snažíme zabezpečiť dlhodobú pomoc pre utečencov, ktorí prídu do nášho regiónu (je ich tu aktuálne približne 20 + samozrejme, čísla budú rásť a pracujeme na tom, aby sme boli pripravení). Možnosti pomoci nájdete na stránke mesta Prievidza, našom Facebookovom evente alebo naše aktivity môžete podporiť finančne cez darcovský portál Darujme.sk, pričom 100% vášho daru pomôže!

Teraz najčítanejšie