Denník N

Poďte pomáhať s FRAGILE a Altebasso

Poďte pomáhať na Orave a Ukrajine

Je to takto. Na začiatku jari, v pondelok 21. 3. 2022, sme na donio.sk spustili kampaň na podporu koncertu – 3. Benefičný koncert „Oravské srdcia pomáhajú“.

Pri predchádzajúci 2 koncertoch (v roku 2019 a 2020) sme réžiu koncertu zvládli a dokázali pokryť my, organizátori, najmä preto, že všetci interpreti vystúpili za „diéty“.

Pomáhame v Lokci (2019):

Pomáhame (nielen) v Lokci (2020)

 

Medzitým všetkých na svete zabrzdila Corona, ale z nás, z piatich chalanov so srdcom, sa stali už nielen organizátori, ale aj zriaďovatelia neinvestičného fondu ORAVSKÉ SRDCIA (https://oravskesrdcia.sk/)

Keďže po 2-ročných obmedzeniach veľmi výrazne utrpelo aj kultúrne odvetvie, nechceme, aby už interpreti vystupovali len za „cestovné a stravné“.

Tentoraz sme sa preto rozhodli skúsiť naštartovať projekt cez DONIO.SK

Na čo presne získané peniaze použijeme?

Sumu 4 000 EUR (alebo 3 000 EUR, keď už pokryjeme časť nákladov) použijeme na pokrytie režijných nákladov (pokrytie nákladov na skupinu FRAGILE, na ubytovanie, catering, občerstvenie pre dobrovoľníkov, ďakovné darčeky pre účinkujúcich (kvety atď.)).

Všetky peniaze darované navyše v ďalších míľnikoch, resp. peniaze darované už teraz priamo na účel koncertu, ešte pred dosiahnutím prvého míľnika, budú po uskutočnení koncertu venované v prospech organizácií, pre ktoré sa tento benefičný koncert koná.

Koncert sa koná pre:

Centrum sociálnych služieb ZákamennéHlavným cieľom zariadenia je poskytovanie kvalitnej a komplexnej starostlivosti prijímateľom sociálnej služby so zreteľom na humánny a etický prístup ku klientom zariadenia. V zariadení sa snažíme vytvárať priestor pre sebarealizáciu klientov, podporovať ich socializáciu a v čo najväčšej miere vytvárať pocit domova a súkromia s rešpektovaním a dodržiavaním základnej charty práv a slobôd.

Domov sociálnych služieb

Pre Ukrajinu cez
Človek v ohrození.

Človek v ohrození je mimovládna nezisková organizácia. V roku 1999 ju založila skupina novinárov, ktorými ľudsky pohli drvivé dôsledky konfliktu na civilistov vo vtedajšom vojnou zmietanom Kosove. Ich spontánna humanitárna reakcia vyústila do potreby založiť organizáciu, ktorá adresne reaguje na vzniknuté krízové situácie vo svete.

 

Poďte pomáhať s Oravskými srdciami na Orave a Ukrajine, poďte na FRAGILE a na Altebasso!

Teraz najčítanejšie

Miroslav Benian

Narodil som sa a 18 rokov žil na sídlisku Medvedzie na Orave. Po ukončení vysokoškolského štúdia a krátkom pracovnom pôsobení v Trnave som sa opäť vrátil na Oravu do Lokce. Vyštudoval som jadrovú energetiku, ale už viac ako 17 rokov sa živím ako prekladateľ technických textov. Som spoluzakladateľ a predseda občianskeho združenia Beskydy bez hraníc, o.z., správca neinvestičného fondu ORAVSKÉ SRDCIA n.f., spoluzakladateľ občianskej iniciatívy Lokca budúcnosti a bol som jeden z organizátorov zhromaždení za Slušné Slovensko v Námestove. V rokoch 2018 - 2020 som bol nezávislým poslanom obecného zastupiteľstva v Lokci. Od septembra 2022 som dobrovoľným chatárom v Útulni pod Magurkou.