Denník N

Čo je dnes úplne zrejmé

Po vyše mesiaci môžeme už s kľudným svedomím konštatovať pár faktov o Rusku.

Čo je dnes absolútne jasné

  1. Potvrdili sa obavy mnohých, že Rusko je ríša zla.
  2. Západ fatálne podcenil hĺbku zla a zákernosti Rusov, presnejšie psychopatického Putina.
  3. Rusko je nebezpečné, zákerné a nepredvídateľné.
  4. S Ruskom nemožno nikdy jednať ako so spoľahlivým partnerom. Vždy treba mať na pamäti, že sa jedná s fašistickým , darebáckym a mafiánskym štátom, pre ktorého žiadna dohoda, zmluva nemá žiaden záväzný charakter a kedykoľvek to banditom bude vyhovovať, porušia čokoľvek sa im bude chcieť.
  5. Rusi majú gigantickú špionážnu sieť po celom svete. Prevádzkujú profesionálne trolie farmy a platia si ľudí, ktorí vedú non stop masívnu hybridnú vojnu voči celému civilizovanému svetu.
  6. Ruský režim bez zaváhania vraždí obzvlášť odpornými spôsobmi vnútornú opozíciu. (Guľky do hlavy, rôzne jedy, gulagy a pod.).
  7. Ruská armáda a celý zbrojársky komplex je hoax. Ako v každej krajine, kde na prvom mieste je kradnutie, tak to vyzerá aj v armáde. Rozkradnutá a skoro nefunkčná.
  8. Rusko je krajina biedy a chudoby, v ktorej je splachovací záchod luxusom a priemerná mzda sa hýbe niekde okolo 250 eur.
  9. V Rusku je priemerný vek dožitia plus/mínus o 10 rokov nižší, ako v civilizovanom svete.
  10. Rusko je nebezpečný a zákerný sused. Nemá problém vojensky napádať susedov, pustošiť a ničiť infraštruktúru, bombardovať mestá, zabíjať a vraždiť civilistov, samozrejme vždy len malých a slabších.
  11. Rusko riadi hlavne jeden krpatý gauner so psychopatickým správaním, ktorého bude treba postaviť pred medzinárodný tribunál.
  12. Akokoľvek dopadne vojna na UA, Rusko ju už dnes prehralo.
  13. Rusko svojou hnusnou agresiou a surovosťou na UA spôsobí krach svojej ekonomiky a ešte väčšiu biedu Rusov pravdepodobne na desiatky rokov.
  14. Prvý krát v histórii sa spojil celý civilizovaný svet voči fašistickému agresorovi a uvalil na Rusko bezprecedentné sankcie, ktoré ho položia na lopatky. Krajina, ktorá sa spoliehala len na vývoz fosílnych palív a špionáž, padne na kolená a životná úroveň sa drasticky zníži. Už onedlho.
  15. Surovosť ruského vojska vyráža dekel celému svetu. Zverstvá páchané Rusmi na civilnom obyvateľstve v UA možno porovnávať k zverstvám Islamského štátu (vraždy, popravy, znásilňovanie, masové vraždy, hroby, ničenie nemocníc, škôl, škôlok, obytných komplexov, atď…).
  16. Mýtus o nejakej slovanskej vzájomnosti padol ako domček z karát vo víchrici. Rus nenávidí každého, s kým susedí a nechce dopustiť, aby sa mal lepšie ako on. A nemá problém ho zbombardovať a vyvražďovať. Pokiaľ je menší a slabší.

Čo si myslím, ako by sa malo postupovať

  1. Žiadne vyjednávanie a uvoľňovanie sankcií, aj keby sa šialený ruský trpaslík so svojou smiešnou armádou stiahol z UA. Pokiaľ bude pri moci Ruský Hitler, je potrebné pozerať sa na Rusko ako keby to bolo Nemecko za Hitlera.
  2. Sankcie by mali byť dostatočne dlhé a tvrdé, aby sa aj bežní Rusi prebudili zo svojho vlhkého sna o úžasnom, modernom a silnom Rusku a aby sa znova nedostalo k moci obdobné hovädo, ako je tomu dnes. Toto bude asi najťažší oriešok.
  3. Myšlienky o nejakom uvoľnení sankcií, prípadne opatrnej spolupráci s Ruskom len a výlučne vtedy, ak psychopatický škriatok zmizne a v Rusku prebehnú naozaj demokratické voľby za predpokladu, že bude striktne dodržaná sloboda médií a budú okamžite prepustení všetci politickí väzni, včítane pozatváraných demonštrantov.
  4. Akékoľvek uvoľňovanie sankcií len vtedy, ak sa nové vedenie Ruska ospravedlní UA za ich barbarský čin a bude ochotné platiť Ukrajine tvrdé reparácie za škody napáchané inváziou.
  5. Civilizovaný svet by mal trvať na denacifikácii Ruska a na tvrdé obmedzenie vojenského potenciálu, aby sa v budúcnosti eliminovali krvilačné chúťky nejakého šialenca v Kremli.
  6. A hlavne by som bol extrémne opatrný v akýchkoľvek dohodách s Ruskom. Zo skúseností vieme, že pre Rusov dohody neplatia a priateľský prístup považujú za slabinu druhej strany. Treba mať vždy na pamäti, že sa jedná s banditom a grázlom, ktorý drží slovo len vtedy, ak je to pre neho výhodné.
  7. Momentálne je jasné, že Rusi v UA utreli hubu a preto by som sa nedal ukecať na žiadne ústupky, naopak, treba pritvrdiť. Treba si uvedomiť, že všetky tieto tanečky s rokovaniami sú iba preto, lebo Rusi dostali po papuli a ich armáda na hrdzavých šrotoch chrčí z posledného. Ak by boli UA obsadili hneď, dnes už by Ukrajiny nebolo a mal by šialený trpaslík z Kremľa na háku, s niekým rokovať.
  8. A ak by nebodaj ten choromyseľný blázon z Kremľa naozaj skúsil niečo s jadrovými zbraňami, tak si myslím, že civilizovaný svet by mal plné právo vygumovať celé Rusko zo svetovej mapy. A myslím si (najmä vidiac žalostný stav ruskej armády), že by to nebol neriešiteľný problém.

Záver: najlepšie by bolo, Rusko izolovať, vystrnadiť z civilizovaného sveta, nechať tak, nech sa varia sami vo vlastnej šťave, bez dekadentného vplyvu západu, nech sa vozia na ruských autách, surfujú na ruskom internete na ruských počítačoch a pozerajú správy jedinej ruskej televízie na ruských televízoroch. A ostatnému svetu nech dajú svätý pokoj. A myslím si, že potom ten pokoj aj konečne bude.

Samozrejme treba dodať, že vyššie napísané je len pohľad amatérskeho geopolitika…

Teraz najčítanejšie