Denník N

Ako majú nastavené SEO známe stránky

V dnešnom článku sa pozrieme na zúbok známym stránkam z pohľadu optimalizácie pre vyhľadávače. Spravili sme technickú on page SEO analýzu stránkam ako orange.sk, tatrabanka.sk, hej.sk. Ste zvedaví, ako to dopadlo?

SEO analýza je proces kontroly webovej stránky z hľadiska určitých optimalizačných faktorov, ktoré jej môžu pomôcť získať vyššiu pozíciu s výsledkami vyhľadávania.

V našom teste sme skontrolovali faktory, ako sú titulné značky, meta popisy, značky hlavičky, obrázky a ďalšie technické faktory na stránke.

adamovic seo

Každú stránku sme podrobili rovnakému testu, v ktorom sme nastavili prehľadávanie stránky na 1 klik z hlavnej stránky (vzhľadom na veľkosť stránok). Odfiltrovali sme aj všetky odkazy na premenné v URL adresách. Hodnotiť SEO podľa analýzy, ktorá prehľadala stránku iba na jeden klik je nedostatočné. Avšak stránky na jeden klik sú z pohľadu dôležitosti tie najdôležitejšie, takže by mali byť optimalizované na 90%, ktorá zo stránok dopadla najlepšie?

Nie je žiadnym tajomstvom, že optimalizácia webu je kľúčovým faktorom pri dosahovaní lepších pozícií vo vyhľadávačoch. V dnešnom článku sa bližšie pozrieme na to, ako si počínajú tri známe slovenské stránky, pokiaľ ide o on-page SEO.

Poďme sa pozrieť, ako dopadla stránka orange.sk: pozrieť SEO analýzu

Poďme sa pozrieť, ako dopadla stránka tatrabanka.sk: pozrieť SEO analýzu

Poďme sa pozrieť, ako dopadla stránka dennikn.sk: pozrieť SEO analýzu

Každá stránka je špecifická a výsledky sa nedajú porovnávať, avšak viete si spraviť svoj vlastný prehľad, ako sú na tom so SEO známe slovenské stránky. Čo si myslíte? Sú výsledky také, ako ste očakávali? Dajte nám vedieť v komentároch.

Teraz najčítanejšie