Denník N

MUSICBOX 2022 | 17. týždeň: Rockový máj

Dnes je deň matiek a – ako je známe – aj mnohé maminy majú radi rock. Prečo ich nepotešiť pekným výberom? Nech sa páči, tu sú tri albumy, ktoré by sa mohli páčiť mnohým z vás.

GROUNDBREAKER: Soul To Soul (2021)

Aj keď Soul To Soul nie je priekopníckym albumom, prináša svieži melodický rock, kde sa striedajú rýchlejšie skladby s príjemnými baladami. Kapela je projektom Steva Overlanda, ktorého môžete počuť v FM, The Ladder, Shadowman, Ozone, Lonerider a tiež v zostave Overland.

Kto má rád AOR rock a páčia sa mu skupiny ako Signal, Bad English, Alias, LeRoux či Unruly Child, určite mu sadne aj druhý album od Groundbreaker.

THE FLOWER KINGS: By Royal Decree (2022)

By Royal Decree je už 15. albumom prog-rockových škandinávskych The Flower Kings. Nahrávka ponúka 92 minút premyslenej a meniacej sa hudby, ocenia ju nielen starí fanúšikovia kapely. Pribudol ženský vokál, ktorý ešte viac zatraktívnil zvuk skupiny.

DIO: Master Of The Moon (2004)

Master of the Moon je desiaty a posledný štúdiový album americkej skupiny Dio, ktorá je, samozrejme, projektom speváka Ronnieho Jamesa Dia. Album predstavuje návrat gitaristu Craiga Goldyho, ktorého sme mohli počuť na Dream Evil (1987) a Magica (2000). Podľa mnohých patrí tento titul medzi najlepšie nahrávky skupiny. Na rozdiel od iných platní, tempo na Master of the Moon je oveľa pomalšie a premyslenejšie ako v iných albumov od Dia.

Master of the Moon je nahratý v obsadení: Ronnie James Dio (spev), Craig Goldy (gitara, klávesy), Jeff Pilson (basová gitara), Simon Wright (bicie) a Scott Warren (klávesy).

Teraz najčítanejšie

Richard Pliešovský

Po tejto zemi sa pohybujem už päťdesiat rokov. Umenie mi pomáha vidieť svet krajším. Mojou vášňou sú knihy a hudba.