Denník N

„Inteligentnej“ žene

Zdravím ťa,

častokrát si ťa všímam v tvojich statusoch a komentároch na sociálnych sieťach, ale aj na takých tých fotkách, kde mne (aj ostatným) s mierne našpúlenými perami explicitne vyjadruješ svoju náklonosť. Sú to ale decentné fotky, žiadne výstrihy. Len dakfejs. Lebo, veď…si inteligentná.

Nemáš to jednoduché. Snažíš sa dláždiť si svoju cestu v tomto svete plnom namyslených kráv a bezočivých hajzlov, pracuješ na svojej reputácii a hľadáš si miesto v tomto skazenom svete. A nech je tento svet akokoľvek skazený, tak ten svet na Slovensku je (väčšinou) skazený minimálne ešte 5x toľko. A tak buď svoje okolie hojne zásobuješ vyhláseniami o tom, ako v blízkej budúcnosti z domu nadobro vypadneš, alebo si tak už pred časom urobila a stihla si sa plne integrovať do novej krajiny aj spoločnosti. A žiješ na západe. Jak pani.

Či už v zahraničí riešiš školu alebo prácu (alebo oboje), tak z času na čas sa objavia prekážky a teba to stresuje. Veď. Si prišla a si sa odhodlala, a tak to má ísť. Nejakým samospádom. Lebo si inteligentná. Ale je to samá byrokracia a nezmysené požiadavky, potvrdenia a certifikáty. A k tomu niekedy cítiš, že miestni ti to robia nascvhvál. Mračíš sa. Ale nedáš to na sebe poznať. Zachovávaš si punc dôležitosti a rozhodný pohľad. Aby videli. Že si nad vecou.

Chalanov by si aj riešila, lenže si na nich príiš inteligentná. Aspoň ty si to teda takto interpretuješ. A chlapi, okrem toho, že sú svine, vyžadujú ešte aj jednoduché polovičky do vzťahu. Rozhodnie nie ženu s ambíciami. Aj keď, ty vlastne ten vzťah až tak moc nechceš. Stačí ti pocit, že o teba chlapi majú záujem. A hoci sa obvykle nejedná o jedincov, s ktorými by si si dokázala predstaviť zachovanie rodu, no majú záujem. A to sa počíta. Urobíš si ďalšiu pomyselnú čiarku a víťazoslávno-škodoradostne sa usmeješ. A keby si sa aj náhodou s nejakým zamotala a po chvíli by to skončilo, tak by si to pripísala tomu, že si na jeho pomery bola jednoducho príliš inteligentná. A ten chudák tú enornmnú masu inteligencie nezvládal.

A tak nejako plávaš životom. Ambície máš, očakávania nie. To preto, že nenaplnené očakávania zákonite prinášajú sklamania. Ale si silná. A keby si aj nebola, tak pár motivačných citátov zdieľanými spolu s tvojimi fotkami ti auru silnej ženy isto zaručí. Pravidelne pod vplyvom hormonálnych cyklov zapochybuješ o sebe, no potom si spomenieš na svoju reputáciu inteligentnej, silnej a dokonalej ženy a ideš ďalej. Ja ti len prajem, aby si od samej tej inteligencie a dokonalosti nezbláznila.

Ostávam s pozdravom

 

(článok je ironickou karikatúrou)

Teraz najčítanejšie