Denník N

S blížiacim sa letom si zrevidujte lieky na dovolenku: čomu venovať pozornosť?

lieky na dovolenku

Malá nenápadná taštička či škatuľka v sebe často skrýva neoceniteľných pomocníkov pri cestovaní. Reč bude o cestovateľskej lekárničke, ktorá by vo vašej výbave určite nemala chýbať.

Ak ste jej pozornosť venovali naposledy vlani, alebo pred cestou za zimnými radovánkami, jej obsah by ste si určite mali skontrolovať.

Výber, ktoré lieky na dovolenku si vezmete so sebou, má svoje pravidlá. V prvom rade by to mali byť tie lieky, ktoré vy alebo ostatní členovia posádky pravidelne užívajú, samozrejme v dostatočnom množstve. Vybavovať si nový recept narýchlo deň pred odjazdom môže byť nielen stresujúci, ale vôbec sa nemusí podariť a tak by hrozilo, že na dovolenke liečbu prerušíte.

Voľne dostupné lieky na dovolenku

Hneď v závese za pravidelne užívanými liekmi by mali byť lieky proti bolesti a s ohľadom na počet cestujúcich v dostatočnom množstve. Medzi klasické voľby patrí Ibalgin, Paralen či Nalgesin, ktoré vám prinášajú úľavu pri celom spektre bolestí, resp. pri zvýšenej teplote. Ak nejaké zásoby máte z minulého roka, skontrolujte neporušenosť balenia a tiež dátum exspirácie.

lieky na dovolenku
(zdroj: envato.elements)

Zažívacie problémy na dovolenke nie sú ničím nezvyčajným a preto by ste nemali zabudnúť ani na lieky pro hnačke či nevoľnostiam. Pozor však, aké prípravky na hnačku si zvolíte, vždy treba totiž postupovať podľa toho, čo hnačku spôsobuje. Postretnúť vás ale môže aj nádcha či zápaly očí, takže nezabudnite ani na kvapky.

K letu prirodzene patrí aj opaľovanie, športovanie a hmyz. Vo výbave liekov na dovolenku by preto nemali chýbať prostriedky na spálenú pokožku, dezinfekciu a rovnako tak aj gél na štípance od hmyzu. Samozrejme, všetky ešte pred dátumom exspirácie. V zápale cestovnej horúčky sa preto zastavte a lieky na dovolenku si poriadne skontrolujte. Dobre vybavená cestovateľská lekárnička vyrieši vám aj ostatným členom „dovolenkovej“ výpravy nejeden problém.

Teraz najčítanejšie

etabletka logo

eTabletka

eTabletka online lekáreň

Sme Heuréka SHOP ROKU 2022 v kategórii Zdravie. V našej online lekárni nájdete širokú ponuku liekov, vitamínov, zdravej výživy, doplnkov stravy, kozmetiky a veterinárnych produktov s rýchlym doručením. Venujeme sa poradenstvu k výberu produktov a odborným článkom o zdraví dospelých i detí. Poskytujeme online rezerváciu liekov na predpis eRecept a v našich kluboch nájdete rady, tipy a rozšírený sortiment z oblastí Celiakie, Inkontinencie, Dentálneho zdravia a Detského sveta. Vaša etabletka.sk

Tento blog je platený.