Denník N

MUSICBOX 2022 | 23. týždeň

Dnes si môžete vypočuť tri novinky, Sting prekvapil novým album, Iconic nesklamali svojou dravosťou a Wayward Sons prinášajú letný darček v podobe EP albumu. Príjemné počúvanie, priatelia.

STING – The Bridge (2022)

Sting vydal nový album. Aký je? Ponúka svoj typický pop-rockový zvuk na kontemplatívnom, na diaľku nahranom (pandémia) novom titule. Tradične sa venuje klíme, pribudli témy ako odlúčenie a izolácia. Aj keď nie je vyslovene zlý, zdá sa, že Stingova kreatívna kapacita sa pomaly, no neúprosne vyčerpáva.

ICONIC – Second Skin (2022)

Iconic možno bez preháňania označiť ako superskupinu. Rytmickú sekciu tvorí bubeník Whitesnake Tommy Aldridge, ktorý sa opäť stretáva s basgitaristom Marcom Mendozom. Gitaristi Michael Sweet (Stryper) a Joel Hoekstra (Whitesnake) robia skvelú plochu pre speváka Nathana Jameho (Inglorious). Po vypočutí albumu musíte súhlasiť s kritikmi, ktorí hovoria, že ide o skvelý súbor talentov a melódií. Nie nadarmo sa im hovorí Iconic.

WAYWARD SONS – Score Settled (2022)

Po minuloročnom štúdiovom albume Even Up The Score, anglickí Wayward Sons prinášajú letný darček, 7-piesňové EP s názvom Score Setball. EP ako forma nahrávky má mnoho podôb. Často sú to zmesi piesní, ktoré sú novými piesňami, B-stranami, živými nahrávkami alebo možno odinakiaľ. Score Settled jev tomto prípade naozajstný mix.

Prvé tri sú z nahrávania Even Up The Score, ktoré sa nezmestili na album. Ďalšie tri skladby sa nachádzali na fyzických nosičoch. Poslednou skladbou je Backslide live zo štúdia, skladba sa objavila na Ghosts Of Yet To Comeako v japonskej verzii.

Teraz najčítanejšie

Richard Pliešovský

Po tejto zemi sa pohybujem už päťdesiat rokov. Umenie mi pomáha vidieť svet krajším. Mojou vášňou sú knihy a hudba.