Denník N

Žiaden zázračný prípravok na riasy neexistuje. Odstránenie rias z fasády však môže byť jednoduchšie, než si myslíte. (II. časť)

Žiaden zázračný prípravok na riasy neexistuje. Odstránenie rias z fasády však môže byť jednoduchšie, než si myslíte. (II. časť)

V prvej časti článku sme sa pozreli na to, čo môže byť dôvodom, že sa na fasáde domu rozmnožia riasy. Teraz prejdime k tomu, ako sa dá vzniku rias predchádzať a ako by malo prebiehať odstránenie rias, keď už problém prepukol.

Ako predchádzať vzniku rias a zároveň aj poškodeniu fasády?

Aj keď sa váš dom nachádza v tom najnepriaznivejšom prostredí, vzniku rias sa dá jednoducho predchádzať a nepotrebujete k tomu žiaden zázračný prípravok na riasy. Stačí fasáde venovať pravidelnú starostlivosť. Odporúča sa absolvovať čistenie fasády aspoň každých 5 rokov. A navyše, je to prevencia nielen voči vzniku rias, ale aj voči poškodeniu fasády. Ak totiž starostlivosť zanedbáte, na fasáde sa budú hromadiť vrstvy rôznych nečistôt, čo v konečnom dôsledku poškodzuje fasádu, a to až takým spôsobom, že sa na nej môžu objaviť trhliny, praskliny alebo miesta, na ktorých bude úplne opadávať fasádna omietka. A ako čerešnička na torte, ak svojej fasáde venujete pravidelnú starostlivosť, bude stále vyzerať ako nová.

odstránenie riasčistenie fasádOdstránenie rias svojpomocne alebo za pomoci profesionálov? Aké sú výhody a nevýhody?

Už u vás prepukol problém s riasami? Odstránenie rias môže byť celkom jednoduché, no nikdy sa doňho nepúšťajte na vlastnú päsť. Na to, aby ste riasy úplne odstránili vám nepomôže žiaden voľne dostupný prípravok na riasy. Zavolajte si na pomoc profesionálnu firmu, ktorá ponúka čistenie fasádušetrite si tak čas, energiu a v konečnom dôsledku aj svoje financie.

Pri svojpomocnom čistení a bežne dostupných prípravkoch je takmer nemožné, aby ste fasádu vyčistili až do hĺbky jej pórov – a práve tam sa zárodky rias nachádzajú. Vám sa teda môže zdať, že sa vám odstránenie rias podarilo, pretože povrch fasády bude pôsobiť čisto, no v skutočnosti prejde len zopár týždňov a riasy opäť prerastú na povrch. A vy takto môžete celý proces opakovať znova a znova. A to ešte nehovoríme o tom, že nevhodne zvolená chémia na čistenie fasád či nesprávny spôsob čistenia môžu vašu fasádu nenávratne poškodiť a vy budete musieť investovať ešte aj do jej opravy.

Na druhej strane, profesionálna firma na čistenie fasád bude presne vedieť, akú chémiu môže použiť na váš typ fasády a ako ju má správne vyčistiť šetrne a zároveň tak, aby odstránenie rias nebolo iba povrchové, ale dôkladné a hĺbkové.

Teraz najčítanejšie

Valmax

Profesionálne čistenie fasád. Šetríme Váš čas aj peniaze.

Tento blog je platený.