Denník N

Povedzme si na rovinu, je cena za čistenie fasády naozaj privysoká? (II. časť)

Prvá časť nášho článku sa venovala tomu, či sa viac oplatí čistenie fasády alebo nový náter, prípadne či sa dá problém so znečistenou fasádou úplne odignorovať, ak vám nezáleží na estetickom vzhľade vašej nehnuteľnosti.

Dnes sa pozrieme na to, že pokiaľ ide o svojpomocné čistenie fasády domu, cena vôbec nemusí byť nižšia, než pri tom profesionálnom. A na záver si tiež povieme, ako by vám mohla investícia do čistej fasády nielen ušetriť, ale aj zarobiť peniaze.

Svojpomocné čistenie fasády domu – cena môže byť vyššia, než u profesionálov

Patríte k tým majiteľom, ktorí zvažujú svojpomocné čistenie fasády s víziou toho, že ušetria nejaké peniažky? Veď čo na tom môže byť také ťažké – stačí si predsa zohnať prostriedok na čistenie fasád a čistič na fasádu… Nuž, nie je to také jednoduché. Skúste si najprv zodpovedať tieto otázky:

  • Viete, aký prostriedok je vhodný pre váš typ fasády?
  • Ako zabezpečíte, aby boli dôkladne vyčistené aj vyššie a ťažko dostupné časti fasády?
  • Čo urobíte s odpadovou vodou?
  • Viete, akým spôsobom je potrebné fasádu čistiť, aby ste dosiahli želaný efekt a zároveň ju nepoškodili?
  • Ako zabezpečíte, aby fasáda nebola o pár týždňov znova špinavá?

Poznáte odpoveď na všetky? Tak potom vám gratulujeme. Ale pre tých, ktorí si odpoveďami nie sú 100% istí, odporúčame profesionálne čistenie fasád. Firma, ktorá sa tomu venuje, bude presne vedieť, čím čistiť fasádu aj to, ako ju čistiť a dokonca sa postará aj o likvidáciu odpadovej vody. A vy si tak môžete ušetriť nielen svoj čas a nervy, možno aj financie na opravu fasády, ak by sa napríklad pri neodbornom čistení poškodila.

čistenie fasád - PRED čistenie fasád - PO

Profesionálne čistenie fasád môže byť investíciou, ktorá sa vám vráti. Ako na to?

To, ako vám profesionálne čistenie fasád môže ušetriť peniaze, sme vám už povedali. Ale ono vám môže peniaze dokonca aj zarobiť! A to konkrétne v dvoch prípadoch.

Plánujete predaj svojej nehnuteľnosti? Investovať do čistenia fasády sa v tomto prípade naozaj oplatí. Čistá fasáda totiž môže navýšiť hodnotu vašej nehnuteľnosti a zároveň aj urýchliť celý proces predaja.

Druhý prípad sa týka komerčných budov. Ak ste majiteľom stravovacieho alebo ubytovacieho zariadenia, administratívnej budovy či akéhokoľvek iného biznisu, fasáda je to, čo môže prilákať, ale aj odradiť vašich potenciálnych zákazníkov. Investujte do profesionálneho čistenia fasády, prilákajte viac zákazníkov a zvýšte tak svoje zisky.

Teraz najčítanejšie