Denník N

Zásnubný prsteň za tri mesačné výplaty? Nič také dodržať nemusíte!

zasnubny prsten

Vybrať ten správny zásnubný prsteň predstavuje pre mnohých mužov priam nadľudskú úlohu. Mesiace tápania, hľadania a vyberania ešte môžu sťažiť rôzne „pravidlá“ o tom, koľko by zásnubný prsteň mal stáť. Pozor, v tomto prípade žiadne konkrétne pravidlá neexistujú. Pozrime sa bližšie na to, kde to celé vzniklo.

Už samotná kúpa zásnubného prsteňa je pre pánov veľkým rozhodnutím a ide o nevyhnutnú prípravu na celkom jedinečné a neopakovateľné požiadanie o ruku. Pochopiteľne, do samotného procesu výberu nevstupuje iba typ prsteňa a jeho vyhotovenie, ale aj cena. Nie je preto ničím výnimočným ak vyberáte zásnubný prsteň a zároveň si kladiete otázku, koľko by mal stáť.  Jednoznačnú odpoveď pritom len tak ľahko nenájdete.

Nenaleťte na tvrdenia z reklamy

Ak ste už počuli, o tom, že zásnubný prsteň by vás mal vyjsť aspoň dve či tri vaše mesačné výplaty, vôbec sa na toto „pravidlo” neviažte. Nerozhodnosť pred vyše 50 rokmi využila v rámci svojej marketingovej kampane spoločnosť venujúca sa ťažbe a spracovaniu diamantov. Podľa kampane mal zásnubný prsteň stáť minimálne jednu výplatu a zároveň obsahovať diamant s poukazom na to, že „diamanty sú večné“. 

zasnubný prsten

Postupom času ako kampaň pokračovala, menili sa aj výška investície do zásnubného prsteňa a dnes sa traduje, že by to mali byť práve tri mesačné výplaty. Predpokladáme, že ani v iných oblastiach života sa neriadite podľa reklamných sloganov a v tomto prípade by to nemalo byť inak. Dôležité je však nájsť zlatú strednú cestu a vybrať zásnubný prsteň podľa vašich finančných možností. Nešetrite teda za každú cenu, ale rozhodne sa ani nezadlžujte, prípadne nezačnite rozpredávať majetok, aby ste si mohli dovoliť kúpu zásnubného prsteňa.

Vaša budúca manželka určite viac ako drahý zásnubný prsteň ocení, že dokážete k financiám pristupovať zodpovedne. Nuž a čo sa vám podarí ušetriť, ak budete pri kúpe zásnubného prsteňa stáť nohami na zemi, tak to môžete v budúcnosti využiť a kúpiť napríklad zlaté náušnice či iné šperky.


Zdroj obrázkov: elements.envato.com

Teraz najčítanejšie