Denník N

Povedzte to milým darčekom – 3 tipy pre čerstvých zaľúbencov

darcek pre priatelku

Začiatok vzťahu býva obvykle tým najkrajším obdobím a práve pocity zaľúbenosti, ktoré k nemu neodmysliteľne patria vám doslova dávajú krídla. Ak má váš milý, alebo milá nejaký sviatok a vy stojíte pred výberom úplne prvého darčeka, môžete mať prirodzene obavy z toho, či sa trafíte do vkusu a prípadne tiež, či darčekom svoju polovičku nesklamete. Aby ste to mali jednoduchšie, dáme vám odporúčania na 3 milé darčeky, s ktorými určite nešliapnete vedľa.

Ak máte novú známosť, ktorú chcete obdarovať, je to úplne iná situácia, ako keď vyberáte darček pre manželku či priateľku, s ktorou ste spolu už niekoľko rokov. Pri výbere prvého darčeka sa oplatí popremýšľať o čosi viac a možno nevyhýbať sa ani zdanlivým drobnostiam. Pre lepšiu predstavu rovno uveďme príklad. Kým zlaté retiazky sú výborným darčekom napríklad jubileu alebo pri výročí, ako úplne prvý darček venovaný vašej polovičke by nemusela byť úplne vhodná.

Dôvod je jednoduchý, vaša polovička by mohla zostať zaskočená a takýto darček brať ako príliš zaväzujúci či nebodaj ako spôsob „kupovania priazne“. V tomto smere teda platí, menej je niekedy viac, aby sme ale nechodili okolo horúcej kaše, prejdime rovno ku konkrétnym tipom.

Venujte si spoločný zážitok

Skvelými darčekmi na začiatku vzťahu sú tie, ktoré si užijete spoločne. Môže ísť teda napríklad o wellness víkend či cestu na víkendový pobyt niekde po Európe. Ak chcete zažiť skutočnú romantiku a rozpočet vám to umožňuje, skúste napríklad Paríž alebo Benátky, v ktorých si romantiku užijete naozaj do sýtosti.

dovolenka s priatelkou

Šperk, ktorý poteší oboch

Zaujímavou možnosťou, ako obdarovať a zároveň sa potešiť spoločnou vecou, sú náramky pre páry, ktoré vám budú vašu lásku pripomínať aj vtedy, ak nebudete práve pri sebe. Pánska a dámska verzia náramku je pochopiteľne mierne odlišná, v každom prípade však ide o trváci darček, s ktorým určite zabodujete.

Niečo osobné, ale nie drahé

Prvý darček pre priateľa či priateľku môžete považovať za malú skúšku toho, ako sa navzájom poznáte. Ak má vaša drahá polovička obľúbený parfum alebo kozmetiku, určite neurobíte krok vedľa, ak sa pri výbere vydáte práve týmto smerom. Okrem samotného darčeka totiž poteší aj to, že ste sa do vkusu jednoznačne trafili. Opäť ale dodajme našu radu z úvodu, pokúste sa hneď na úvod vyhnúť príliš drahým darčekom.

prekvapenie pre priatelku

Zdroj obrázkov: elements.envato.com

Teraz najčítanejšie