Denník N

Najlepšie hryzátko pre vaše dieťa

dieta s hryzatkom

Prerezávanie zubov môže byť pre deti a ich rodičov náročné obdobie. Našťastie je k dispozícii mnoho pomôcok na prerezávanie zúbkov, ktoré vám tento proces uľahčia.

Najbežnejším typom pomôcky pri prerezávaní zúbkov sú hryzátka, zdravotnícke pomôcky vo forme roztomilých hračiek pre deti. Nielenže pomáha upokojovať boľavé a často zapálené ďasná, ale ich aj jemne masíruje a prekrvuje, čím pomáha urýchliť prerezávanie zúbkov.

Tvar a farba hryzadla pritiahne pozornosť detí, rozvíja jemnú motoriku, vnímanie vizuálnych vnemov a u niektorých modelov vďaka hrkálkam aj sluchové vnímanie. Hryzadlá pre deti sú vyrobené z mäkkých a netoxických materiálov. Tieto hračky sú vhodné pre deti, ktorým sa prerezávajú prvé zúbky.

 

dieta s hryzatkom
Zdroj: envato.elements

Znecitlivujúci gél môže pomôcť znecitliviť ďasná a poskytnúť úľavu od bolesti. Pred použitím akéhokoľvek druhu znecitlivujúceho gélu je dôležité pozorne si prečítať etiketu, pretože niektoré výrobky nemusia byť pre malé deti bezpečné.

Čistenie hryzátka

Pravidelne umývajte detské hryzadlá teplou vodou a prírodným mydlom. Pri čistení hryzadla pre vaše bábätko si pozorne prečítajte návod, či sa môže umývať v umývačke riadu, vyvariť alebo sterilizovať. Pomôže to predĺžiť ich životnosť. Medzi skvelé možnosti detských hryzátok patria gélové hryzátka, ktoré možno chladiť v chladničke, prírodné drevené hryzátka so zábavnými korálkami alebo textilnými akcentmi a gumené hryzátka s veselým dizajnom.

Teraz najčítanejšie

etabletka logo

eTabletka

eTabletka online lekáreň

Sme Heuréka SHOP ROKU 2022 v kategórii Zdravie. V našej online lekárni nájdete širokú ponuku liekov, vitamínov, zdravej výživy, doplnkov stravy, kozmetiky a veterinárnych produktov s rýchlym doručením. Venujeme sa poradenstvu k výberu produktov a odborným článkom o zdraví dospelých i detí. Poskytujeme online rezerváciu liekov na predpis eRecept a v našich kluboch nájdete rady, tipy a rozšírený sortiment z oblastí Celiakie, Inkontinencie, Dentálneho zdravia a Detského sveta. Vaša etabletka.sk

Tento blog je platený.