Denník N

Čo ste nevedeli o značke Volvo

land rover top auto premium

Volvo je jedným z najväčších výrobcov automobilov na svete.

Tento rok bolo oznámené, že pri Košiciach vyrastie nová automobilka práve tejto značky a zameria sa na elektrické Volvo. Čítajte ďalej a dozviete sa zaujímavé a zábavné fakty o tomto gigantovi.

Najvyšší zaznamenaný počet kilometrov

Najvyšší počet najazdených kilometrov, aký bol kedy zaznamenaný na jednom aute dosiahlo vozidlo Volvo P1800 z roku 1966, ktoré dokonca prežilo svojho amerického majiteľa Irva Gordona. Ten bohužiaľ zomrel vo veku 77 rokov, ale nie skôr, ako najazdil neuveriteľných 5 miliónov kilometrov. Jeho Volvo a odhodlanie jazdiť priniesli Gordonovi Guinnessov rekord. Stredoškolský učiteľ prírodovedných predmetov jednoducho miloval šoférovanie a prvých 2400 kilometrov údajne najazdil už počas prvého víkendu odkedy kúpil svoje auto.

tachometer kilometre

Senzor srdcového tepu

Volvo nám poskytlo dlhý zoznam bezpečnostných inovácií vrátane laminovaných čelných skiel, trojbodových bezpečnostných pásov a detských sedačiek. Snímač srdcového tepu bol však smiešnym divadlom. Volvo skutočne inzerovalo funkciu, ktorá zisťuje, či na vás niekto číha vo vašom aute, a v prípade zaznamenania tepu vás upozorní. Samozrejme, ak sa skutočne obávate únoscov, vrahov alebo násilníkov, ktorí sa vkradnú do vášho auta, potom si stále môžete kúpiť model S80 s touto technológiou.

Udržateľnosť

Udržateľnosť je dôležitou súčasťou podnikania v spoločnosti Volvo Cars. Ich záväzok voči životnému prostrediu sa datuje od 40. rokov minulého storočia a dnes je silnejší ako kedykoľvek predtým. V súlade s Parížskou dohodou oznámili svoju ambíciu dosiahnuť klimatickú neutralitu do roku 2040. Ale Volvo nie je jedinou spoločnosťou, ktorá sa zaviazala k zlepšeniu dopadu výroby na životné prostredie. Napríklad aj výroba a predaj Range Rover, Volkswagen a Ford sa pomaly stáva ekologickejším.

volvo udzatelnost

Zdroj obrázkov: topautopremium.sk

Teraz najčítanejšie

top auto

T.O.P AUTO Bratislava

Sme s vami už viac ako 25 rokov.

Garancia spokojnosti, záruka kvality a profesionálny prístup.

Tento blog je platený.