Denník N

Bezpečnostný pracovný odev: Neignorujte tieto 4 dôvody pre investíciu

reflexný odev na stavbu

Aj keď zvyčajne nejde o najmodernejšie oblečenie, kvalitné bezpečnostné odevy zohrávajú veľmi dôležitú úlohu, najmä ak pracujete v miestach s pohybom vozidiel, na stavbách, v priemyselných priestoroch alebo s nebezpečnými materiálmi. Kvalitné pracovné odevy môžu byť pre každú spoločnosť skvelou investíciou. Existuje na to hneď niekoľko dôvodov. Tu sú štyri z nich.

Vyhýbajte sa zbytočným nákladom

Existuje mnoho spoločností, ktoré od svojich zamestnancov vyžadujú, aby počas práce nosili bezpečnostné kvalitné pracovné oblečenie. Tieto požiadavky často vyplývajú z firemných pravidiel a predpisov alebo zo snahy zvýšiť bezpečnosť zamestnancov. Zníži sa tak pravdepodobnosť pracovných úrazov a vyhnete sa nákladom spojeným s liečbou a náhradou chýbajúceho člena tímu. No náklady spojené s pracovnými úrazmi by mali byť pre vás až druhotné. Najdôležitejšie je zdravie pracovníkov. O tom si povieme v ďalšom bode.

Predchádzajte nehodám

Bezpečnostný odev, ako napríklad reflexní mikiny, môže pomôcť zabrániť nehodám v prostredí so zníženou viditeľnosťou. Môže zvýšiť pohodlie pracovníka a znížiť fyzickú námahu, čo by mohlo pomôcť predchádzať úrazom. Kvalitné odevy sú vyrobené tak, aby chránil pracovníkov pred nebezpečnými materiálmi, čiastočkami vo vzduchu (ochranné masky) alebo škodlivými chemikáliami. Nabádajte svojich zamestnancov, aby odevy, obuv, ochranné okuliare a iné ochranné prvky používali správne.

bezpečné pracovné odevy

Zachovajte si dobrý imidž

To, ako vaša firma vyzerá z povrchného hľadiska nie je až tak dôležité ako bezpečnosť, no aj táto výhoda má svoje opodstatnenie. Ak budú zamestnanci nosiť rovnaké a kvalitné oblečenie s logom alebo farbami vašej firmy, zanechá to výborný dojem na potencionálnych zákazníkov alebo záujemcov o zamestnanie. Zamestnanci získajú pocit, že niekam patria a čas strávený v práci sa pre nich stane príjemnejším.

Zvýšte produktivitu

Keď sa vaši zamestnanci budú cítiť úplne v bezpečí, zvýši sa tak ich produktivita. Nebudú sa báť, že by sa mohli zraniť a stratiť svoju prácu. Budú mať pocit, že im nie ste ľahostajní, čo vedie k vyššej spokojnosti. Ak pracovník musí neustále myslieť na to, že sa cíti nepohodlne, nebude sa sústrediť. To znamená, že nosenie pracovného oblečenia môže zvýšiť produktivitu, iba pokiaľ je pohodlné a nijako neobmedzuje pohyb. Vyhýbajte sa kúpe najlacnejšej nedokonalej varianty odevov. Kvalitnejšie oblečenie vydrží dlhšie a poskytne stopercentnú ochranu.

reflexné vesty pre zamestnancov

Na záver

Dúfame, že tento článok vám poskytol niekoľko dobrých dôvodov, prečo zvážiť investíciu do kvalitných bezpečnostných pracovných odevov pre vašich pracovníkov. Pre viac informácií a dobré rady sa obráťte na samotných predajcov. Pomôžu vám vybrať dokonalé odevy presne pre potreby vašej spoločnosti.


Foto: elements.envato.com

Teraz najčítanejšie