Denník N

Dokonalé partnerstvo: Ako spolupracujú systémy ERP a CRM?

kooperacia crm a erp

Systémy ERP a CRM sú dnes pre mnoho podnikov nevyhnutné. Keď tieto dva systémy spolupracujú, vytvárajú silné partnerstvo, ktoré môže podnikom pomôcť dosiahnuť ich ciele.

Najprv si v jednoduchosti povieme, ako funguje ERP. ERP (Enterprise Resource Planning) je skratka pre plánovanie podnikových zdrojov. Je to typ podnikového softvéru, ktorý pomáha organizáciám riadiť a automatizovať hlavné obchodné procesy. Môže ísť o úlohy, ako je riadenie zásob, účtovníctvo a ľudské zdroje.

Aby sme pochopili, ako systémy spolupracujú, potrebujeme tiež vedieť ako funguje CRM (Customer Relationship Management). CRM je v preklade riadenie vzťahov so zákazníkmi. Účelom systému CRM je pomôcť podnikom sledovať svojich stálych a potenciálnych zákazníkov, riadiť interakcie a rozvíjať dlhodobé vzťahy s nimi.

crm system fungovanie

Výhody integrácie systémov ERP a CRM

Keď sú systémy ERP a CRM integrované, môžu zdieľať údaje a informácie, ktoré sa dajú použiť na zlepšenie obchodných procesov. Táto integrácia môže spoločnostiam pomôcť znížiť náklady, zlepšiť služby zákazníkom a prijímať lepšie rozhodnutia.

Pozrime sa na niektoré výhody podrobnejšie.

  • Jednotný systém

Ak vykonáte akékoľvek malé zmeny v jednom zo systémov, nemusíte sa báť, že by sa informácie mohli v druhom systéme líšiť. Integrácia zabezpečí, že sa zmeny automaticky aktualizujú v prepojených systémoch.

  •  Rýchlejšia odozva zákazníckej podpory

Keď máte všetky údaje v jednom systéme, váš tím môže rýchlejšie pomôcť zákazníkom. Integrácia im umožňuje ľahko nájsť informácie, ako je stav objednávky, história objednávok, história fakturácie zákazníkov a ďalšie.

  •  Zvýšenie predaja

Po prepojení systémov môžete jasne vidieť, ktoré produkty sa dobre predávajú, a podľa toho prispôsobiť svoje marketingové stratégie. Ponúknite svoje populárne produkty širšiemu publiku a zvýšte tak svoj zisk.

crm system

Foto: elements.envato.com

Teraz najčítanejšie

flowii logo

Flowii

Čo je FLOWii?

Podnikáte, manažujete alebo máte vlastnú firmu? FLOWii je bezpečná cloudová aplikácia, ktorá pomáha stovkám firiem na Slovensku, v Maďarsku i v Českej republike riadiť firmu efektívnejšie. Ak patríte medzi firmy, ktoré chcú rásť a neustále sa zlepšovať, vyskúšajte niektoré z našich riešení pre úspešný biznis. CRM a ERP systém už nie sú iba výsadou veľkých firiem. Digitalizácia je priam nevyhnutnosťou a v malých stredných firmách.

Riaďte svoju firmu odkiaľkoľvek a bezpečne

Aké potreby má vaša firma? FLOWii ponúka viacero na seba nadväzujúcich a bezpečných riešení. Môžete ich využívať osobitne alebo v kombinácii. Popritom sa každodenne staráme o to, aby boli vaše dáta v bezpečí. Využite jednoduchý dochádzkový systém, CRM, online projektový manažment, online fakturáciu, riadenie zákaziek a projektov, evidenciu príjmov a výdavkov, online skladové hospodárstvo, ERP alebo obyčajný plánovač úloh. Viac informácií o našich riešeniach nájdete na www.flowii.com alebo na našom FLOWii blogu.

Tento blog je platený.