Denník N

Aký je rozdiel medzi CRM a ERP?

Softvéry ERP a CRM sú cenné nástroje, ktoré môžu zefektívniť vaše podnikanie. Hoci oba nástroje zvýšia celkovú ziskovosť vášej firmy, softvér CRM vám pomôže spravovať zákazníkov, zatiaľ čo ERP sa zameriava na obchodné procesy v rámci celej organizácie.

Softvéry ERP a CRM sú cenné nástroje, ktoré môžu zefektívniť vaše podnikanie. Hoci oba nástroje zvýšia celkovú ziskovosť vášej firmy, softvér CRM vám pomôže spravovať zákazníkov, zatiaľ čo ERP sa zameriava na obchodné procesy v rámci celej organizácie.

Čo je to CRM?

CRM (Customer Relationship Management) je skratka pre riadenie vzťahov so zákazníkmi. Jedná sa o softvér, ktorý pomáha riadiť interakciu zákazníka s vašou firmou. Sleduje informácie o potenciálnych a existujúcich zákazníkoch, ako aj riadi všetky vaše predajné procesy.

Hlavným cieľom systému CRM pro firmy je zabezpečiť, aby boli potreby zákazníkov splnené včas a efektívne. Tým sa zabezpečí, že ich spokojnosť sa bude udržiavať na vysokej úrovni.

system crm

Výhody:

  • Sledovanie zákazníkov a histórie ich objednávok
  • Automatizácia marketingových kampaní a služieb zákazníkom
  • Identifikácia obchodných príležitosť
  • Zefektívnenie predajných procesov

Čo je ERP?

Na rozdiel od softvéru CRM, ktorý riadi vzťahy so zákazníkmi, jednoduchý ERP systém pomáha riadiť všetky aspekty vášho podniku. ERP (Enterprise Resource Planning) alebo plánovanie podnikových zdrojov spája finančné a prevádzkové systémy do jednej centrálnej databázy. To umožňuje zefektívniť obchodné úlohy a procesy, ako aj zdieľať bezchybné informácie v rámci celej organizácie.

Výhody

  • Prepojenie a integrácia všetkých oddelení v rámci organizácie
  • Zdieľanie údajov medzi oddeleniami s cieľom zefektívniť procesy
  • Zníženie nákladov na nákup
  • Lepšie plánovanie projektov
  • Presnosť finančných údajov
riadenie procesov businessman

Potrebujem CRM, ERP alebo oboje?

Takmer všetky výrobné spoločnosti, od malých podnikov až po veľké, potrebujú oba systémy. CRM sa zameriava na predajnú stránku organizácie, zatiaľ čo systém ERP je integrovaný a implementovaný vo viacerých oddeleniach. Každý z nich slúži svojmu jedinečnému účelu a oba vám pomôžu zlepšiť efektivitu, znížiť náklady a zvýšiť ziskovosť.


Foto: elements.envato.com

Teraz najčítanejšie

flowii logo

Flowii

Čo je FLOWii?

Podnikáte, manažujete alebo máte vlastnú firmu? FLOWii je bezpečná cloudová aplikácia, ktorá pomáha stovkám firiem na Slovensku, v Maďarsku i v Českej republike riadiť firmu efektívnejšie. Ak patríte medzi firmy, ktoré chcú rásť a neustále sa zlepšovať, vyskúšajte niektoré z našich riešení pre úspešný biznis. CRM a ERP systém už nie sú iba výsadou veľkých firiem. Digitalizácia je priam nevyhnutnosťou a v malých stredných firmách.

Riaďte svoju firmu odkiaľkoľvek a bezpečne

Aké potreby má vaša firma? FLOWii ponúka viacero na seba nadväzujúcich a bezpečných riešení. Môžete ich využívať osobitne alebo v kombinácii. Popritom sa každodenne staráme o to, aby boli vaše dáta v bezpečí. Využite jednoduchý dochádzkový systém, CRM, online projektový manažment, online fakturáciu, riadenie zákaziek a projektov, evidenciu príjmov a výdavkov, online skladové hospodárstvo, ERP alebo obyčajný plánovač úloh. Viac informácií o našich riešeniach nájdete na www.flowii.com alebo na našom FLOWii blogu.

Tento blog je platený.