Denník N

Ako vybrať praktické kuchynské spotrebiče?

Kuchynské spotrebiče predstavujú základ každého varenia a úžitkového využívania kuchynského priestoru. Kuchyňa ako taká je priestorom na varenie, ale rovnako slúži aj na stretávanie sa s rodinou a prináša množstvo príjemných a intímnych chvíľ. Pri jej zariaďovaní potrebujeme docieliť, aby bola útulná, ale aj praktická a funkčná. Ako vyberať kvalitné a efektívne domáce spotrebiče do kuchyne?

Ako vyberať?

Základom pre správny výber kuchynských spotrebičov je vedomosť o vašich priestorových možnostiach. Najčastejšou dilemou je, či zvoliť vstavané spotrebiče alebo voľne stojace alternatívy spotrebičov. V poslednej dobe sa vstavané spotrebiče stávajú čoraz viac populárne – je to spôsobené ich estetickou stránkou, ale tiež aj možnosťou prispôsobenia jednotlivých spotrebičov vašim potrebám. Vstavané spotrebiče môžete kompletne v kuchyni schovať, pričom si ale zachovajú svoju praktickú účelnosť.

Medzi základné kuchynské spotrebiče patrí jednoznačne chladnička s mrazničkou. Pri ich výbere sa v súčasnosti ľudia zameriavajú na technológiu no frost, ktorá si sama poradí s rozmrazovaním, vďaka čomu je údržba omnoho jednoduchšia. Chladničky je tiež možné vyberať v rôznych veľkostných prevedeniach, vďaka čomu predstavujú veľmi variabilný kúsok do vašej kuchyne.

Na čo si dať pozor?

Ak sa rozhodnete pre klasické spotrebiče, veľmi trendy je dnes kombinovať ich do rovnakého štýlu. Vznikajú totiž rôzne vintage, ale aj klasické verzie spotrebičov, ktoré sú z jednej rady a preto sa k sebe skvelo hodia. Veľkej popularite sa vďaka minimalistickému vzhľadu a efektívnemu použitiu tešia aj indukčné varné dosky, ktoré disponujú automatickými funkciami.

Poslednou vecou, na ktorú by ste mali pri výbere dbať je výber spotrebičov, ktoré disponujú jednoduchou údržbou. Či už ide o chladničky, rúry alebo mikrovlnné rúry, vyberajte si aj s ohľadom na funkčnosť. Rovnako je dobré dbať aj na energetickú triedu, ktorá vám umožní minúť menej elektrickej energie a tak obmedziť vašu spotrebu elektrickej energie, teda finančné prostriedky.

Kuchynské spotrebiče sú podstatné pre každého a práve preto, že musia byť po väčšine zapojené nepretržite do zdroja elektrickej energie často majú aj najväčšiu spotrebu. Je preto dôležité vyberať s ohľadom na jednotlivé charakteristiky a zvážiť úspornú, bezpečnostnú aj údržbovú stránku. Tak získate perfektný spotrebič pre vaše potreby.

Teraz najčítanejšie