Denník N

Sme vo vojne, ale nie proti islamu

Cieľom Islamského štátu nie je nás zničiť. Chce nás obrátiť voči islamu, aby nás potom mal dôvod ničiť. Lenže je dôležité poznať rozdiel medzi islamom a islamom.

„If you are in a war of culture and lifestyle with France, good fucking luck. Go ahead, bring your bankrupt ideology. They’ll bring Jean-Paul Sartre, Edith Piaf, fine wine, Gauloise cigarettes, Camus, camembert, madeleines, macarons, and the fucking croquembouch.“  John Oliver

Islamský štát nie je štát a ani islam. Ak by to bol hollywoodsky film, tak by tam boli dva druhy ľudí. Tí, ktorí to v hlave nemajú v poriadku, riadia sa tým neporiadkom a šíria ten neporiadok ďalej. Potom je skupina, ktorí to taktiež nemajú v hlave v poriadku, ale vďaka rozsievanemu neporiadku tých prvých si myslia, že sú v poriadku.

A teraz druhá strana. Západ, demokratický svet, normálny svet – pomenujte to, ako chcete. Je dôležité poznamenať, že nie každý tam patrí. Určite tam patrí Francúzsko, ktoré – a to je nutné poznamenať – správne reagovalo protiútokom. Jedovatý brečtan treba utnúť už zárodkoch, povedal kedysi dávno Delik, a keďže sa ten brečtan nepodarilo zastaviť pri vzniku, tak teraz treba ničiť korene. Keď niekto odkáže Francúzom, že ich čakajú ťažké časy a budú sa báť vôbec ísť na trhy, tak čo iné môže očakávať ako „bum-bum u neho doma“.

Do tej normálnej skupiny však oficiálne nepatrí Slovensko. Nezaradili sme sa k nim vďaka vyjadreniam Roberta. Monitorovanie všetkých moslimov je cesta, ktorú si presne žiada ISIS. Chce, aby sme k nim boli zlí. Chce, aby sme ich utláčali. Chce, aby sme ich nechceli. Aby potom mohlo nastať „osvietenie“. Aby potom mohli „v mene Alláha“ povstať a znova byť slobodní. A to už potom na to aj právo budú mať.

Nezaradili sme sa k tým zlým, aby ste ma nechápali zle. Slovensko, teda predstavitelia Slovenska, len prehltli návnadu Islamského štátu s navijakom, udicou a asi aj s tým „islamistom“, ktorí tú udicu držal. Logicky by to znamenalo, že sme sa uvoľnili, no my sme sa následne zamotali do siete, ktorá bola poblíž.

Zamyslite sa nad sebou, pán premiér. Zamyslite sa nad tým, či toto je politika, ktorú chcete viesť. Naozaj chcete, aby Slováci opúšťali svoju rodnú krajinu, lebo sa za Vás hanbia? A aj keď opustia, tak sa budú hanbiť za Vás, ešte aj v tom zahraničí a radšej ani nepriznajú, že sú zo Slovenska? Lebo ak by sa ma teraz nejaký Čech opýtal na Vás, tak ja poviem, že neviem kto ste. Lebo nie ste mojím premiérom, nikdy ste neboli a nikdy nebudete.

Teraz najčítanejšie