Denník N

Všetky spôsoby čistenia fasády od A po Z

Všetky spôsoby čistenia fasády od A po Z

Všetky spôsoby čistenia fasády od A po Z

Existujú viaceré spôsoby ako a s čím čistiť fasádu:

  1. Abrazívne čistenie povrchov od drsných materiálov
  2. Pieskovanie (používa sa špeciálne zariadenie); existujú dva typy: suché a mokré
  3. Mäkké otryskávanie (vhodné pre všetky materiály)
  4. Chemické čistenie (špeciálne vybavenie)
  5. Suchý ľad
  6. Čistenie demineralizovanou vodou (vhodné na umývanie sklenených fasád)
  7. Čistenie pomocou vysokotlakových zariadení (svojpomocné čistenie fasád)

Každý z týchto spôsobov má svoje výhody a nevýhody a pri výbere tiež treba brať do úvahy materiál vašej fasády. Nezabúdajte ani na to, že nech už sa rozhodnete pre ktorýchkoľvek spôsob, pred každým čistením je potrebné vykonať prípravné práce – umyť povrch teplou vodou a ak sú miesta pokryté plesňami, riasami či machom, treba ich dôkladne vyčistiť.

Svojpomocné čistenie fasád

Čo budete potrebovať pre svojpomocné čistenie fasády?

Obyčajný prach z fasády sa dá odstrániť pomerne ľahko. Na prácu potrebujete iba tlakový čistič, obyčajnú vodu a predovšetkým dostatok zručností, aby ste svoju fasádu pri čistení nepoškodili. Žiaľ, nie všetky nečistoty sa dajú tak ľahko odstrániť. Čistenie fasády pokrytej riasami alebo plesňami si vyžaduje použitie chemických prípravkov.

čím čistiť fasádu cim cistit fasadu

Podľa čoho vyberať prípravky na čistenie fasád?

Prípravok na čistenie fasád musí byť kompatibilný so špecifickosťou podkladu. Prostriedky na čistenie tehlovej fasády sa budú líšiť od prostriedkov na umývanie stien pokrytých akrylovou omietkou, preto výberu prípravku na čistenie fasády venujte dostatočnú pozornosť. Prostriedky na čistenie fasád dostupné v predajných ponukách sa líšia aj účelom. Jeden čistič fasád slúži na účinné odstránenie rias, iný čistič fasád sa osvedčí proti plesniam. Špeciálnou skupinou produktov sú čističe fasád, ktoré umožňujú odstraňovať graffiti.

Pri výbere prostriedku na čistenie fasád by sme mali dbať aj na jeho stupeň koncentrácie. Každý čistič fasád by mal obsahovať jasný návod so stupňom koncentrácie, ktorý treba dodržiavať pri čistení fasády. Mieru koncentrácie určite ovplyvní aj intenzita a vek nečistôt. Čím je nečistota staršia a trvácnejšia, tým by mal byť prípravok na čistenie fasád koncentrovanejší. Niektoré čističe fasád sa používajú bez akéhokoľvek riedenia. Spravidla ide o prípravky určené na odstránenie nečistôt priamo na mieste znečistenia. Pri výbere prostriedku na čistenie fasád sa oplatí výber konzultovať s predajcom. Skúsený pracovník bude vedieť vybrať čistiace prostriedky individuálne podľa potrieb vášho povrchu.

Ak si však chcete ušetriť zbytočné starosti, experti na čistenie fasád Vám so znečistenou fasádou pomôžu najlepšie. Spoločnosť Valmax s.r.o. ponúka profesionálne čistenie fasád.

Teraz najčítanejšie

Valmax

Profesionálne čistenie fasád. Šetríme Váš čas aj peniaze.

Tento blog je platený.