Denník N

4 zaujímavé fakty o Land Roveri

land rover znacka

Land Rover sa môže pochváliť výnimočnou históriou. Vozidlá tejto značky sa dostali do najodľahlejších kútov planéty a stali sa priekopníkmi nových technológií. Už viac ako sedem desaťročí zdokonaľujú svoju výrobu a počas týchto rokov sa stali jednou z najžiadanejších značiek sveta. Čo ste o Land Roveri nevedeli?

1. NAKRESLENÝ V PIESKU

Príbeh vzniku prvého Land Roveru je viac ako zaujímavý. Po druhej svetovej vojne nebola britská ekonomika v najlepšom stave. Ocele bol nedostatok a vláda požadovala záruky na vývoz vozidiel, aby ju výrobcovia mohli využiť.

Bratia Spencer a Maurice Wilks chceli vytvoriť niečo dokonalejšie, ako ich starý Jeep. Chceli vozidlo, ktoré by bolo ešte lepšie, pokiaľ ide o prácu na farme – so schopnosťou slúžiť ako traktor – a zároveň by bolo plne funkčné na cestách. Prvú podobu jednoducho nakreslili do piesku, a tak zrodil sa Land Rover.

2. TERÉNNE SCHOPNOSTI

Prvý Land Rover bol navrhnutý tak, aby zvládol každý terén, čo sa stalo neoddeliteľnou súčasťou identity značky. Dokážu prekonávať hlboké vodné plochy, od záplav až po plytké rieky. V priebehu rokov dokázala táto schopnosť zachrániť život nie jedného majiteľa. Dobre si poradia aj na klzkých povrchoch a prudkých zjazdoch.

vozidlo land rover

3. DOBRODRUŽNÝ DUCH

Land Rover bol vždy symbolom dobrodružstva. V dôsledku toho sa značka stala obľúbeným vozidlom pre globálne expedície. Od 50. rokov 20. storočia sa vozidlá používajú na expedície univerzít Oxford a Cambridge V rokoch 1955-1956 sa konala expedícia Far Eastern Expedition s dĺžkou 29000 km medzi Anglickom a Singapurom. Na trase, ktorá sa dlho považovala za nepriechodnú, prešiel tím púšťami a zvládol bahnitý, nebezpečný úsek medzi Barmou a Indiou.

4. INOVÁCIA

Ďalšou charakteristickou črtou značky Land Rover je neustála inovácia. Hoci je ľahké spájať si značku s robustnými a jednoduchými offroadmi, Land Rovery sú už dlho priekopníkmi vo svete automobilov. Dnes je jednou z ich priorít aj udržateľnosť a redukovanie uhlíkovej stopy. A nie su jediní. Snaží sa o to mnoho automobiliek vrátane značiek Volvo, Audi či BMW. Predaj Land Rover – Bratislava vám poskytne viac informácií, rovnako ako predajca Volvo, Audi a iných značiek.

land rover defender

Foto: topautopremium.sk

Teraz najčítanejšie

top auto

T.O.P AUTO Bratislava

Sme s vami už viac ako 25 rokov.

Garancia spokojnosti, záruka kvality a profesionálny prístup.

Tento blog je platený.