Denník N

Čo spoločne vytvoria ženy a muži, keď prestanú navzájom súťažiť?

zasnubny prsten

Každý z nás je jedinečný a v živote nejde o to, kto z nás je lepší. Všetci sme si rovní. Nikto nie je viac, ako ktokoľvek iný a každý z nás je dôležitou súčasťou celkového puzzle zvaného ľudstvo. Ženy charakterizuje intuícia, schopnosť dávať život, zručnosť vyjadrovať svoje emócie, ale aj obrovská sila. Muži predstavujú logický aspekt, akciu, konanie, silu, ale aj oni majú intuíciu a schopnosť vyjadrovať svoje emócie. Muži a ženy sú stvorení na to, aby sa navzájom dopĺňali, pričom každý z nich ostáva aj samostatným celkom. Nádherným spečatením tohto krásneho zväzku môže byť aj zlatý zásnubný prsteň ako symbol večnosti, lásky a oddanosti.

Kruh ako symbol večnosti

Zásnubné prstene vyjadrovali počas histórie ľudstva aj rôzne formy vlastníctva žien ich nastávajúcimi, ako aj mnohé pozitívne vlastnosti, ako je vernosť, láska, oddanosť, rešpekt či úcta. Každý z nás je suverénnou bytosťou a nepatrí nikomu. V súčasnosti je v našej kultúre zásnubný prsteň väčšinu považovaný za symbol lásky a spoločnej cesty snúbencov so všetkými spomínanými pozitívnymi charakteristikami. Kruh je univerzálnym symbolom večnosti, dokonalosti a celistvosti. Energia v kruhu prúdi stále, pretože nemá začiatok ani koniec. Kruh v sebe integruje ženský aj mužský princíp, ktoré sú v rovnováhe a aj preto je zlatý zásnubný prsteň nádherným symbolickým darom vyjadrujúcim celistvú a harmonickú jednotu snúbencov.

zlatý zásnubný prsten s diamantom

Prsteň nielen v dámskej ruke

Každý prsteň je jedinečný rovnako ako jeho nositeľ. Prstene však nemusia byť len doménou vynímajúcou sa na nežnej ženskej ruke. Vhodne zvolený šperk vždy podčiarkuje osobnosť a charakteristické črty svojho majiteľa a to platí aj o mužskej kráse. Ak hľadáte zásnubný prsteň pre vášho blízkeho alebo iný šperk, širokú ponuku nájdete v eshope siete klenotníctiev AMAWELL, kde vám radi poradia aj s výberom vhodného materiálu a druhu šperku.

Ženy a muži stvorení na to, aby jeden druhého dopĺňali. Každý z nás nesie špeciálne atribúty a oba princípy majú aj mnohé spoločné. Neexistuje preto žiadny skutočný dôvod na to, aby navzájom súťažili, kto z nich je lepší. Oba princípy nájdeme nielen v ľudskej podobe, ale aj všade okolo nás, pretože bez ich spojenia by nebolo vôbec nič. Zároveň pritom platí, že oba princípy by mali byť v rovnováhe a vtedy tvoria jeden mocný celok.

zlatý zásnubný prsteň srdiečko

Foto: elements.envato.com

Teraz najčítanejšie