Denník N

Autá vo filmoch: tieto kúsky môžu zdobiť aj vašu garáž

klapka film

Autá sú vo filmoch neodmysliteľným doplnkom a v mnohých prípadoch sú určitým spôsobom aj hlavnou „postavou“. Stačí si napríklad spomenúť na pretekársky VW Chrobák ako Herbie. Kým niektoré autá z filmov sú dnes cenené klasiky, na ktorých kúpu budete potrebovať poriadny balík peňazí, stále sa ich nájde celkom dosť, ktoré sú dostupné, a práve na tie sme sa zamerali. Viete, ktoré značky áut zahviezdili na filmových plátnach a dostalo sa im aj zaslúženej pozornosti publika v „skutočnom“ svete?

Mini Cooper vo filme The Italian Job

Po oživení značky Mini Cooper začiatkom 21. storočia netrvalo dlho a partička týchto štýlových áut si zahrala svoju veľkú úlohu vo filme The Italian Job. Na námet filmu neskôr vznikla aj počítačová hra a predovšetkým na americkom kontinente získal moderný Mini Cooper veľkú dávku pozornosti, ktorá sa pochopiteľne prejavila aj na zvýšených predajoch.

Jaguar XKR v „bondovke“ Dnes neumieraj

Dnes neumieraj je dvadsiaty špionážny film série James Bond, štvrtý s Pierceom Brosnanom v hlavnej úlohe. Svoju veľkú úlohu si v ňom zahral ale aj zelený Jaguar XKR Convertible, ktorý síce nestojí málo, no stále sa dajú nájsť pekné kúsky za zaujímavú cenu s potenciálom zhodnotenia v budúcnosti. Mimochodom, autá značky Jaguar sa aj dnes veľmi často objavujú v britských filmoch. Zdobiť ale môžu aj vašu garáž, ak navštívite predaj Jaguar a vyberiete si niektorý z aktuálnych modelov.

auto vo filme

Filmová séria Twilight a Volvo

Spočítať všetky filmy, kde sa mihlo nejaké Volvo, to by bolo pekne na dlho. Staršie modely Volvo radu 240 si filmári doslova zamilovali, na plátna kín si však našli cestu aj omnoho novšie kúsky. Skvelým príkladom je filmová séria Twilight, kde sa objavilo hneď niekoľko modelov a dokonca, táto značka sa objavila už v knižnej predlohe. Keďže Twilight oslovuje skôr mladších divákov, išlo o výbornú príležitosť, ako túto severskú značku priblížiť neskôr narodeným.

Napokon, najmä vďaka tejto filmovej ságe túžili čerství šoféri v západnej Európe práve po Volve ako svojom prvom aute. Ani tieto autá však nemusíte obdivovať iba na plátne kina či doma pred televízorom, pozrite si Volvo skladové vozidlá a vyberte si to, ktoré bude vášmu srdcu najbližšie.


Foto: elements.envato.com

Teraz najčítanejšie

top auto

T.O.P AUTO Bratislava

Sme s vami už viac ako 25 rokov.

Garancia spokojnosti, záruka kvality a profesionálny prístup.

Tento blog je platený.