Denník N

Zbabrané žiadosti o ruku: neuveríte, že toto niekto spravil!

žiadost o ruku

Väčšina žien má moment požiadania o ruku nejakým spôsobom vysnívaný a nemôže byť nič horšie, ak sa tieto predstavy vôbec nenaplnia. Nad niektorými pokusmi zostáva len pokrútiť neveriacky hlavou, no predsa sa nájdu takí, ktorí to skúsia. Takto požiadanie o ruku spoľahlivo pokazíte.

Žiadosť o ruku po krátko od zoznámenia – zamilovanosť dokáže s človekom robiť divy, no aj v a čase tej najväčšej eufórie by ste mali stáť nohami pevne na zemi. Žiadosť o ruku po dvoj či trojtýždennej známosti je skvelým receptom na to, ako to celé pokaziť. Doprajte si preto aspoň pár mesiacov, aby ste sa vzájomne lepšie spoznali.

Žiadosť o ruku zásadne osobne – moderné technológie v mnohých smeroch nahradili osobnú komunikáciu. Verili by ste však, že sú ľudia schopní žiadať o ruku cez Whatsapp alebo nebodaj cez SMS? Takto si zrejme ideálne zásnuby predstavuje iba málokto. Mimochodom, po tom, ako vám odpíše vytúžené „áno“, pošlete svojej vyvolenej prsteň s drahokamom poštou alebo kuriérom?

zásnubny prsten s drahokamom

Radšej s čistou hlavou – moment žiadosti o ruku je pre ženu spravidla prekvapením, pri ktorom padne aj nejedna slza šťastia. Pre mužov ale predstavuje poriadny stres a tak nie je nič výnimočné, ak sa pred samotnou žiadosťou „posilnia“ alkoholom. Nemôže byť ale nič horšie, ak budete svoju vyvolenú žiadať o ruku v opitosti. Verte či nie, ale práve opitosť už nejednu žiadosť o ruku pokazila, veď si len predstavte ako zle pôsobí nejasná artikulácia či nekoordinované pohyby. Takáto situácia bude napokon najviac mrzieť práve vás a to aj v prípade, že dostanete šancu na reparát.

A ako to teda nepokaziť? Vybrať krásny prsteň, vytušiť tú správnu príležitosť a zobrať žiadosť o ruku zodpovedne, vážne a s pokorou.


Foto: elements.envato.com

Teraz najčítanejšie