Denník N

Martýr, ktorý znášal utrpenie zo Španielska

Na snímke podpredseda vlády SR a minister financií Igor Matoviè (O¼aNO) poèas tlaèovej konferencie po stretnutí predstavite¾ov koalície, ktoré sa konalo vo vládnom hoteli Bôrik v Bratislave v sobotu 20. augusta 2022. Všetko speje k tomu, že ministri SaS podajú k 31. augustu demisiu. Predseda strany a minister hospodárstva Richard Sulík o tom informoval po sobotnom koaliènom stretnutí vo vládnom hoteli Bôrik. Ïalšie stretnutie má by v piatok (26. 8.), Sulík v òom však ve¾ký zmysel nevidí. Ako komentoval, pozície sú jasné. FOTO TASR - Dano Veselský *** Local Caption *** koalièná kríza
Na snímke podpredseda vlády SR a minister financií Igor Matoviè (O¼aNO) poèas tlaèovej konferencie po stretnutí predstavite¾ov koalície, ktoré sa konalo vo vládnom hoteli Bôrik v Bratislave v sobotu 20. augusta 2022. Všetko speje k tomu, že ministri SaS podajú k 31. augustu demisiu. Predseda strany a minister hospodárstva Richard Sulík o tom informoval po sobotnom koaliènom stretnutí vo vládnom hoteli Bôrik. Ïalšie stretnutie má by v piatok (26. 8.), Sulík v òom však ve¾ký zmysel nevidí. Ako komentoval, pozície sú jasné. FOTO TASR – Dano Veselský *** Local Caption *** koalièná kríza

Igor Matovič neostal svojej povesti nič dlžný. Mal dva mesiace na vyriešenie politickej krízy. Využil ich na oddych, písanie statusov o palmičke a v hodine dvanástej urobil opäť zo seba martýra, ktorému záleží na Slovensku.

To, že sa vládna koalícia môže rozpadnúť, vedel Igor Matovič už dva mesiace. Leto však nestrávil tým, aby ju posilnil, zlepšil vzťahy, či na niečom pracoval. Odišiel do Španielska, venoval sa svojím obľúbeným aktivitám, vykresľoval sa na sociálnych sieťach ako martýr a v hodine dvanástej sa opäť zjavil. Znova tak nejak po svojom, tak ako by ste to od neho už mohli očakávať.

Prišiel s podmienkami, ktoré sú neurčité, môžu zahŕňať množstvo malých písmen, ktoré ešte v hlave Matoviča ani nevzbĺkli. Niekto by povedal, že to nenapísal na papier dnes, ale už pred dvoma mesiacmi. Ak nepodpíšeš, nezáleží ti na Slovensku, ale na svojom egu. Vážne? Tomu môže veriť už len úplný analfabet. Dochádza to aj kumpánom z Oľana, ktorí koktavo obhajujú tieto kroky v médiách.

Tu skutočne nejde o Richarda Sulíka, ak raz vláda padne, čo sa stane, tak to nebude jeho vinou. V krajine zomierali ľudia a riešil sa Matovič, prišla vojna a riešil sa Matovič, čelíme obrovskej inflácii a čo sa dnes rieši? Matovič.

Diletant na stoličke ministra financií sa hraje s celou krajinou bez toho, aby vedel, aké môžu mať jeho kroky dôsledky. Zaťal tu už jednu veľkú sekeru, ultimátom, ktoré dnes zverejnil, si chce poistiť ďalšie rozhadzovanie. Ide len o jedno. Ukojiť obrovské ego, ktoré sa vžilo do role spasiteľa. To začalo v deň, keď sa stal obyčajný človek premiérom krajiny a trvá to dodnes.

Igor Matovič je rakovina tejto krajiny. Je potrebné sa ho zbaviť.

Teraz najčítanejšie