Denník N

Ako vyzerá blízka budúcnosť priemyselných prevodoviek

Budúcnosť priemyselných prevodoviek je jasná. S rastúcim dopytom po vyššej účinnosti a rýchlym rozvojom priemyslu existuje v tejto oblasti veľa možností na zlepšenie. Najmä teórie o priemysle 4.0 by sa dali označiť za blízku budúcnosť. To bude mať veľký vplyv na priemyselné prevodovky, ktoré sú nevyhnutnou súčasťou mnohých pohonných systémov.

Elektromotory sa vo veľkej miere používajú v mnohých priemyselných prevádzkach. Nielenže spotrebúvajú značnú časť energie, vyše 60% spotrebovanej v priemyselných zariadeniach, ale dokážu zvládnuť aj celý rad ďalších úloh, ktoré sú nevyhnutné pre mnohé typy podnikov. Pochopením výhod, ktoré elektromotory poskytujú, môžu podniky zabezpečiť, aby zo svojich priemyselných zariadení vyťažili maximum.


Prečítajte si tiež dostupné informácie o: elektromotor 2800, elektromotor 1400 ot,   elektromotor 900 ot, elektromotor 700 ot


Jedno špecifické použitie vibračných motorov je vo farmaceutickom priemysle, kde sa používajú na automatické triedenie komponentov alebo liekov. Preto by moderné pohonné systémy mali byť veľmi presné a vybavené funkciami, vďaka čomu sú energeticky efektívnou voľbou pre tento typ práce.

linka na vyrobu liekov

V znamení konektivity

Skratka IoT, Internet of things, nie je žiadnou novinkou, ale jej zavádzanie do praxe je stále pomalšie. Zjednodušene povedané to znamená, že jednotlivé zariadenia v domácnosti sú navzájom prepojené a zároveň pripojené na internet. V priemysle hovoríme o IIoT, kde sú takto prepojené všetky pohonné systémy a ich jednotlivé komponenty. Veľkou výzvou je štandardizovať komunikačné protokoly a umožniť elektromotorom, prevodovkám a frekvenčným meničom, aby boli súčasťou priemyselnej siete.

praca inziniera v strojarstvec

Zaujímavá je možnosť vybaviť existujúce zariadenie rozhraním, ktoré by umožnilo jeho pripojenie k modernému systému pohonu. Pomohlo by to vyhnúť sa vysokým nákladom na generálnu opravu celého systému pohonu. Dokonca aj staršia čelná prevodovka by sa dala ľahko integrovať do modernejšieho systému.


Ďalšie súvisiace témy: frekvenční měnič 400V, frekvenčný menič na čerpadlo IP65, frekvenčný menič

Foto: elements.envato.com

Teraz najčítanejšie