Denník N

Kľúčom k úspechu sú vibračné elektromotory

technicky inzinier

Existuje mnoho rôznych typov vibračných elektromotorov, z ktorých každý je určený na konkrétny účel alebo aplikáciu. Medzi najbežnejšie typy patria vnútorné a vonkajšie vibromotory a guľové alebo piestové vibračné motory. Všetky tieto motory pracujú na princípe nevyváženosti, pri ktorom sa teleso rozkmitá, čím sa vytvoria vibrácie.

Vonkajšie vibračné motory sa dajú rozpoznať podľa ich koncových hriadeľov, ktoré sú vybavené nastaviteľnými kotúčmi, pomocou ktorých sa dá nastaviť spôsob ich práce. To umožňuje nastaviť pracovný krútiaci moment alebo rozsah kmitania v závislosti od vašich potrieb.

Triediace zariadenie vybavené vibračným elektromotorom zvyčajne pozostáva zo sústavy roštov s rôznymi parametrami, cez ktoré následne prechádzajú triedené diely pomocou vibrácií. Týmto spôsobom je možné skonštruovať veľmi jednoduché triediace zariadenie. Vibračné triediče pritom nie sú jediným zariadením, v ktorom sa tento typ elektromotora používa. Jeho typické použitie je v prípade vibračných stolov alebo priemyselných podávacích zariadení.


Prečítajte si tiež o: pílový elektromotor, elektromotory IE3, elektromotor 1000 ot, elektromotor 700 ot


vyrobna linka

Vibračné elektromotory je možné dodatočne konfigurovať podľa konkrétnej oscilácie, ktorú potrebujete dosiahnuť, a tiež podľa špecifík konkrétnej prevádzky. To znamená, že časté spúšťanie a zastavovanie alebo dokonca priestorovo úsporné podmienky nemusia byť problémom. Mimochodom, vibračné elektromotory nachádzajú uplatnenie nielen pri triedení, ale aj pri dávkovaní, balení, kyprení, miešaní a ďalších operáciách.

Vibračný motor je skvelý nástroj v priemysle. Môže sa používať na vedenie materiálu počas dopravy, uvoľňovanie materiálu a zhutňovanie.

Ďalšie komponenty k triediacej linke

Ak ste si už vybrali správny vibračný elektromotor pre svoju triediacu linku, mali by ste poznať aj ďalšie komponenty, ktoré sú nevyhnutné pre jeho funkčnosť. Medzi ne patria spoľahlivé a cenovo dostupné šnekové prevodovky. Šnekové prevodovky sú ideálne na plynulý pohon pri nízkych otáčkach a vyžadujú si len minimálnu údržbu, čo z nich robí ideálnu voľbu pre triediace linky.

praca na vyrobnej linke

Ak potrebujete viac možností pri riadení linky, lepším riešením je čelná prevodovka, ktorá ponúka optimálny pomer krútiaceho momentu, ako aj ďalšie možnosti konfigurácie podľa vašich špecifických požiadaviek. V tomto prípade však musíte vyčleniť o niečo viac peňazí. Výber komponentov pre triediacu linku alebo iné triediace zariadenie nie je jednoduchá záležitosť, a preto odporúčame, aby ste sa vždy obrátili na odborníkov, ktorí vám s výberom jednotlivých komponentov radi pomôžu.


S témou súvisi tiež: frekvenční měnič 400V, vysokonapěťové elektromotory, šnekové převodovky

Foto: elements.envato.com

Teraz najčítanejšie