Denník N

Nebudem voliť stranu, ktorá je za kvóty. Riešenie imigračnej krízy

Ani SDKÚ –DS, ktorej som členom. Ak nezmení v tomto smer. Nesúhlasím s názorom, že odmietnutie utečeneckých kvót je odmietnutím pomoci ľuďom utekajúcich pred vojnou, pomoci ľuďom, ktorí utekajú pred dennými teroristickými útokmi Islamského štátu.

Toto je buď veľmi zjednodušené videnie, alebo silne zavádzajúce tvrdenie účelovo opomínajúce veľké množstvo vecí.                                                                         

To, že drvivá väčšina ľudí utekajúcich z moslimského sveta nie je radikálna, by nemalo znamenať, že sa budeme spolupodieľať na pozývaní všetkých a to dokonca bez ohľadu na to, či utekajú pred vojnou, alebo z ekonomických či sociálnych dôvodov. Nebolo by od veci zaoberať sa tým, koľko percent imigrantov, ktorí prišli nelegálne do Nemecka a pod., skutočne utieklo pred vojnou. Či náhodou počet tých, čo sa hlásia k sýrskemu občianstvu, za posledný polrok vo všeobecnosti nevrástol minimálne o 100%. A aby na tomto náraste nemali takmer výhradný podiel „Sýrčania“ ktorí imigrovali do EÚ. Ak by všetci tí muži v najlepších rokoch, čo tvrdia, že utekajú pred vojnou, sa zrazu zjavili v Sýrii, nie je vylúčené, že značnú časť bojovníkov islamského štátu by pobili holými rukami, ak nie čiapkami.     

Tiež by bolo potrebné zaoberať sa tým, na čo sa už poukazuje dávno, koľko percent z utečencov sú muži, a koľko ženy a deti. A prečo muži, ktorí tu prišli sólo, neostali doma pomáhať ženám, deťom a starým ľuďom. Cítili sa viac bezmocní ako oni a to až natoľko, že museli utiecť nie len do prvej bezpečnej krajiny, ale až do Nemecka?    

Slovensko pozvánku „Ste tu všetci vítaní…“, nevydalo. A nikto sa ho ani na to nepýtal, či sa pod ňu podpíše. Slovensko takisto nemôže za to, že určité krajiny EÚ zabudli, že ich hranice sú zároveň aj hranicami EÚ a preto podľa dohôd by ich mali aj riadne strážiť.

R I E Š E N I E, resp. Ú Č I N N Á   P R E V E N C I A

Už dávno mal byť z EÚ vyslaný signál, že EÚ poskytne pomoc len skutočným utečencom pred vojnou, kde prednosť majú ženy, deti a staršie osoby a aj to len v nevyhnutnej miere a len na nevyhnutne potrebný čas. Doposiaľ ten signál nikto nevydal, pozvánka viacmenej zostáva v platnosti a tým pádom aj to, že EÚ môže prijať neobmedzený počet migrantov. Náznak riešenia problému, resp. ako by sa mal začať tento riešiť, som naznačil v závere tohto môjho článku: http://burkert.blog.sme.sk/c/386618/preco-sa-k-vyzve-k-ludskosti-nepridam.html

Ak by sa toto stalo, nebolo by na tom nič neľudské. Skôr naopak. Zločinecké prevádzačské organizované skupiny by do značnej miery prišli o záujemcov na prevoz a tým aj o svoj príjem. Bolo by menej osôb, ktoré sa utopili na ceste do EÚ, alebo sa udusili počas nelegálnej migrácie po EÚ. Viac bojaschopných mužov by ostalo tam, kde je potrebné bojovať proti islamskému štátu; neraz namiesto sťažovania sa ako sa k nim ako k imigrantom v EÚ pristupuje, akoby v Sýrii bolo lepšie… Atď., atď.     

Našťastie je tu minimálne jedna stredopravicová strana, ktorá je proti bruselským povinným utečeneckým kvótam. A aby ich bolo viac v tom snáď môže pomôcť tlak na to, aby pravicoví lídri nie len medzi občanov chodili, ale ich aj počúvali. Resp. aby ich počúvali nie len v tom, čo chcú sami počuť. A ten tlak má spoluvytvárať aj tento článok.

Súvisiaci článok: Otázky na ktoré majú humanisti Veľký problém odpovedať:  http://burkert.blog.sme.sk/c/387259/20-otazok-na-ktore-maju-humanisti-velky-problem-odpovedat.html

Teraz najčítanejšie

Marcel Burkert

Dekonšpirátor. Teda má za to, že za zlom vo svete nie sú USA, dokonca ani Židia, ani ilumináti, ani slobodomurári, ani iné tajné spolky, ale jednostranná vláda rozumu, duchovná lenivosť, neznalosť zmyslu života a Zákonov stvorenia, slepá viera v mnohých podobách. Kritik Putinizmu a socializmu s tzv. ľudskou tvárou. Od júla 2015 aj aktívny skeptik poukazujúci na nebezpečenstvá vyplývajúce zo silne pokriveného učenia proroka Mohameda, alibizmu moslimských a európskych lídrov, pseudohumanizmu a z presadzovania multikulturalizmu za každú cenu.