Denník N

Výhody konfigurátora produktov v digitálnom podnikaní

konfiguracia na pc

Zákazníci sú čoraz náročnejší. Očakávajú individualizované produkty, ktoré odrážajú ich želania alebo spĺňajú ich špecifické potreby. Chcú si vyberať vlastnosti výrobkov, ako je farba, veľkosť, tvar, vybavenie alebo technické detaily. A teraz to všetko dokáže umožniť produktový konfigurátor.

Konfigurátor je veľmi užitočný pre B2B sektor (Business-to-Business), teda firmy, ktoré predávajú svoje produkty a služby ďalším firmám. Jeho využitie sa osvedčilo najmä v automobilovom, nábytkárskom a počítačovom priemysle.

Plní individuálne požiadavky

Priania a individuálne požiadavky zákazníkov sú čoraz dôležitejšie. No skutočnou výzvou je umožniť individualizovanú hromadnú výrobu a ponúknuť množstvo rôznych kombinácií za primeranú cenu.

Ak hľadáte vysnívané auto a nájdete napríklad Range Rover alebo Volvo konfigurátor, stačí, ak sa pozriete na náhľady možností, zvolíte tú ideálnu pre vás a posuniete sa na ďalší krok. Takto si zložíte auto presne na mieru.

Vyhnete sa produktovým chybám

Vďaka rôznym možnostiam nastavenia a rozmanitému výberu môže konfigurátor ponúknuť automatickú kontrolu na vylúčenie potenciálnych chýb produktu a pomôcť zákazníkovi pri rozhodovaní.

Zákazník sa niekedy môže ľahko stratiť v nespočetných možných kombináciách a vybrať tak nesprávne komponenty pre určitý výrobok. Konfigurátor zabráni nesprávnemu výberu, pretože neumožňuje všetky možné kombinácie.

softverove riesenie

Online konfigurátor:

  • Poskytuje efektívne a cielené poradenstvo zákazníkom.
  • Šetrí čas a peniaze.
  • Posilní lojalitu zákazníkov.
  • Pomôže vytvárať ponuky pre jednotlivcov.
  • Podporuje predaj.
  • Predstavuje konkurenčnú výhodu.

Foto: elements.envato.com

Teraz najčítanejšie

top auto

T.O.P AUTO Bratislava

Sme s vami už viac ako 25 rokov.

Garancia spokojnosti, záruka kvality a profesionálny prístup.

Tento blog je platený.