Denník N

Čo je prospešné pre rast vlasov u mužov?

muzske vlasy

Vo všeobecnosti neexistuje liek na mužskú plešatosť, ale k dispozícii je množstvo rôznych postupov na prevenciu vypadávania vlasov a liečbu plešatosti. Tu sú niektoré z týchto riešení:

Vitamíny na rast vlasov

Vlasy potrebujú dostatok živín, ako sú proteíny, vitamíny a minerály (zinokželezo), aby sa zabránilo ich vypadávaniu. Musíte sa uistiť, že ich získavate z potravín alebo prostredníctvom ďalších prostriedkov akými sú vitamíny na vlasy. Spravte všetko preto, aby boli vaše vlasy silnejšie ako kedykoľvek predtým.

Prírodné spôsoby liečby

Možno ste skeptickí voči prírodným liečebným postupom, ktoré tvrdia, že zvyšujú prekrvenie pokožky hlavy a zabraňujú vypadávaniu vlasov. No niektoré z nich boli klinicky dokázané, ako napríklad masáž pokožky hlavy (ktorá slúži aj na odbúravanie stresu), užívanie biotínu (vitamínu B7) a používanie prípravku zo serenoi plazivej (saw palmetto).

vitaminy na rast vlasov

Šampóny a kondicionéry

Šampóny môžu mať mierny prínos v závislosti od toho, čo spôsobuje vypadávanie vlasov. Ich kombinácia s lekárskymi prípravkami proti vypadávaniu vlasov môže zvýšiť ich účinnosť, ale neexistuje veľa výskumov o zložkách používaných v šampónoch proti vypadávaniu vlasov, ako sú kofeín a ketokonazol. Vo všeobecnosti je investícia do kvalitných šampónov a kondicionérov dobrým nápadom, pretože sú šetrné nielen k vlasom, ale aj vlasovej pokožke.

Kozmetické zmeny

Kozmetické postupy sú menej invazívne ako lekárske a pomôžu vám diskrétnejšie zamaskovať vypadávanie vlasov. Do tejto kategórie patrí používanie zahusťovadiel a upravených účesov, ktoré však len dočasne ovplyvňujú boj proti vypadávaniu a poškodeniu vlasov.

Ak je váš boj proti vypadávaniu vlasov neúčinný, nezúfajte. Vlasy nie sú všetko! Svoje sebavedomie opäť nájdete aj bez nich.


Zdroj: getmosh.com

Foto: elements.envato.com

Teraz najčítanejšie

etabletka logo

eTabletka

eTabletka online lekáreň

Sme Heuréka SHOP ROKU 2022 v kategórii Zdravie. V našej online lekárni nájdete širokú ponuku liekov, vitamínov, zdravej výživy, doplnkov stravy, kozmetiky a veterinárnych produktov s rýchlym doručením. Venujeme sa poradenstvu k výberu produktov a odborným článkom o zdraví dospelých i detí. Poskytujeme online rezerváciu liekov na predpis eRecept a v našich kluboch nájdete rady, tipy a rozšírený sortiment z oblastí Celiakie, Inkontinencie, Dentálneho zdravia a Detského sveta. Vaša etabletka.sk

Tento blog je platený.