Denník N

Banská Bystrica, najlepšie mesto pre život.

Čo nás Banskobystričanov a Banskobystričanky spája?
Mnohí a mnohé si to ani neuvedomujú, ale v prvom rade to, že žijú v najlepšom meste pre život na celom Slovensku.

Banská Bystrica, najlepšie mesto pre život

Čo Banskú Bystricu vystihuje?

Potenciál byť najlepším mestom pre život. Nie raz sme sa pokúšali byť mestom kultúry, mestom športu alebo mestom olympionikov, ale nikdy sme sa neprihlásili k tomu najcennejšiemu, a to je byť najlepším mestom pre život.

Spomeňme si na to, ako v roku 1988 vítali domáci Jožka Pribilinca na činžiaku s nápisom „vitaj, náš olympijský víťaz“, ako celé mesto žilo Nasťou, Matejom alebo Mišom,  alebo na búrlivé, nikdy nekončiace oslavy troch titulov majstra Slovenska v hokeji na čele s našim rodákom, Tomášom Surovým.

Každý z nás si pamätá Radvanský jarmok, ako nezabudnuteľnú príležitosť stretnúť svojich známych, známe, priateľov a priateľky. Vínšpacírku v centre mesta, keď sa vieme stretnúť a porozprávať pri pohári vínka.

Nechcem rozprávať o tom, ako opravíme chodník, vysadíme nové stromy alebo zveľadíme detské ihrisko na vašom sídlisku. Nechcem sľubovať, čo vám prinesieme nadchádzajúce 4 roky volebného obdobia.

Ale chcem vám povedať, kde vidím naše mesto, Banskú Bystricu v budúcnosti. Je to obraz, ktorý ja žijem celý život. Pretože žijem a chcem žiť v najlepšom meste pre život na celom Slovensku. Zamysleli ste sa niekedy nad tým, v ktorom meste by ste chceli žiť radšej, ako v Banskej Bystrici? A našli ste odpoveď? Ja áno…žil som pár rokov v zahraničí aj v Bratislave a musím povedať, že nikdy som ani len nezapochyboval o tom, že moje mesto pre život bolo, je a verím, že aj vždy ostane, Banská Bystrica.

Poďme spoločne 29.októbra spraviť z nášho mesta to mesto, kde budú chcieť žiť všetci, mladí aj skôr narodení, a to nielen zo zvyku, ale preto, že skutočne budeme žiť v najlepšom meste pre život. Využime potenciál, spravme z Banskej Bystrice opäť metropolu stredného Slovenska.

A preto, ako kandidát na poslanca do Mestského a aj Župného zastupiteľstva, vám chcem ponúknuť moje predstavy, ktoré, keď dokážeme zrealizovať, z nášho mesta bude to najlepšie mesto pre život:

Chcem, aby sme jedného dňa v Banskej Bystrici nepotrebovali auto. Aby sme sa v našom meste a okolí pohodlne kamkoľvek dostali kvalitnou verejnou dopravou, bezpečne na bicykli alebo pešo.

Chcem, aby sa jedného dňa ľudia do Banskej Bystrice začali vracať, mali tu kde bývať a kde pracovať.

Chcem, aby tu bolo atraktívne podnikateľské prostredie a podnikatelia tu mali možnosť ponúkať svoje služby nielen Bystričanom a Bystričankám, ale každému, kto navštívi Banskú Bystricu.

Chcem, aby vaše deti, vy a aj hostia v Banskej Bystrici mali tie najlepšie podmienky na šport, lebo športujúca verejnosť je zdravá verejnosť.

Chcem, aby v Banskej Bystrici boli kvalitné školy a škôlky, lebo len vzdelaná Banská Bystrica nás bude posúvať stále ďalej.

Chcem, aby sme tu mali kvalitnú a dostupnú zdravotnú starostlivosť, ak nás napriek všetkému postihne nejaká choroba.

A v neposlednom rade chcem, aby sme sa my, Bystričania a Bystričanky rozprávali medzi sebou, čo nás teší a trápi v našom meste pre život, lebo len rozprávajúce sa mesto je šťastné mesto.

A nakoniec chcem, aby sa o Banskej Bystrici po celom Slovensku hovorilo iba jedno: Že Banská Bystrica je to najlepšie mesto pre život.

A preto, 29.októbra sa neuspokojme s minulosťou, ktorá je unavená prítomnosťou, ale poďme spoločne voliť budúcnosť, a to vizionársku primátorku Dianu Javorčíkovú. Pretože Spoločne máme na viac

Teraz najčítanejšie

Martin Hanes

Som rodený Banskobystričan, podnikateľ, vášnivý športovec a dlhodobo sa zaujímam o politiku a spoločenské témy. Od roku 2018 sa aktívne angažujem v politike, ako člen Progresívneho Slovenska a v komunálnych voľbách 2022 kandidujem za Progresívne Slovensko v spoločnej koalícií podporujúcej na primátroku Banskej Bystrice Dianu Javorčíkovú a za predsedu Banskobystrického samosprávneho kraja Ondreja Luntera. Na tomto blogu prezentujem svoje myšlienky a názory, ktoré sa nemusia vždy zhodovať s oficiálnym stanoviskom hnutia.