Denník N

Pracovné oblečenie ako nutnosť či rozmar zamestnávateľa?

pracovne oblecenie

Niektorí zamestnávatelia vyžadujú od svojich zamestnancov jednotné pracovné oblečenie, čo má v praxi hneď niekoľko výhod. Prvoradou funkciou pracovného oblečenia je však štandardne ochrana zdravia a života pri práci. V rámci firemnej politiky ale môže priniesť aj ďalšie zaujímavé benefity, ktoré sa tak možno nejavia hneď pri prvom kontakte s týmito požiadavkami, ale v praxi majú svoje miesto aj význam.

Korporátna politika jednoty

Každý z nás je súčasťou jedného ohromného celku, ktorým je ľudstvo, pričom pre ľudí je zároveň úplne prirodzené byť súčasťou spoločnosti, určitej organizácie alebo komunity. Je to tak preto, že v počte je sila, vzájomnosť aj podpora a znásobujú sa pritom aj ďalšie pozitívne atribúty. Jednotné pracovné oblečenie tak môže slúžiť aj na budovanie firemnej identity a kultúry. V prípadoch, kde je to potrebné, pomáha rozpoznať ľudí patriacich k danej organizácii, pomáha klientom odlíšiť profesionála v obchodnej prechádzke či zdravotnom stredisku, ale aj na mnohých ďalších miestach. Zamestnancom zároveň môže prinášať pocit súdržnosti, spolupatričnosti a dôvery.

Pracovné oblečenie a ďalšie dôležité kritériá pre výber

Základnou funkciou pracovného oblečenia definitívne ostáva bezpečnosť pri práci a na pracovisku. Kvalitné pracovné oblečenie by malo disponovať prvkami viditeľnosti, bezpečnosti, dlhej živnosti, rozpoznateľnosti spojenej so zapamätaním si daného pracovníka a možno povedať ak to, že v súčasnosti je to už aj dizajn, ktorý by mal zodpovedať aktuálnym štandardom. V eshopoch Odevypracovne.sk, Workie.skMonterkovo.cz nájdete v ponuke ochranné masky, pracovní rukavice, mikiny, bundy, nohavice, monterky, pracovnú obuv a množstvo ďalších ochranných prvkov, ktorých cieľom je najmä zaistenie ochrany ľudského tela a života pri práci. 

ochranne pracovne prostriedky

Pracovné oblečenie aj na voľný čas

Na internetových stránkach predajcov špecializovaného pracovného oblečenia sú detailne uvedené aj viaceré dôležité údaje špeciálnych materiáloch a výrobných postupoch, ktoré sa využívajú pri výrobe pracovného oblečenia, obuvi a doplnkov, ako sú ochranné masky na prácu, prilby a iné ochranné prvky. Súčasní predajcovia zároveň ponúkajú možnosť potlačiť pracovné oblečenie s logom spoločnosti, čo robí danú organizáciu a jej pracovníkov jedinečnými. V tejto súvislosti je už potrebné len doplniť, že voľnočasové oblečenie nemusí spĺňať bezpečnostné atribúty pracovného odevu, mnohé pracovné oblečenia však už možno využívať aj vo voľom čase, vďaka čomu možno ušetriť určité finančné prostriedky.


Foto: elements.envato.com

Teraz najčítanejšie