Denník N

Je P.Pellegrini iba figúrka?

Je P. Pellegrini iba figúrka alebo komu vlastne patrí NR SR? I taký by mohol byť nadpis.

P.Paška sa rozhodol za peniaze našich občanov postaviť pravdepodobne najdrahšie podzemné garáže na svete. Samozrejme, to nerátam hodnotu zničených archeologických nálezov, ktoré mali nevyčísliteľnú cenu. Pravdou však je, že to, čo by malo nevyčísliteľnú cenu v inej krajine, pre našich smeráckych polyhistorov to bola len kopa kamenia.

Po Paškovej ére nastúpil s veľkým elánom nový predseda parlamentu P.Pellegrini. Jeho kancelár ešte z Paškovej éry vedomý si svojej nadpráce pri chrapúnskom podpise dodatku ku zmluve, ktorým navýšil cenu za garáže o viac ako 1.5 milióna EUR a to v čase, keď Pellegrinimu len gravírovali tabuľku s jeho menom, rýchlo utekal do Baumaxu kúpiť novému predsedovi gumáky.

Nový predseda obul gumáky a šiel skontrolovať, čo to ten Paška na hradnom kopci nastváral.

Bol som pri tom, keď P.Pellegrinimu na stavbe ukázali rímsky múr a dva rímske pylóny.

Bol som pri tom, keď P.Pellegrini povedal, že do času, kým sa nerozhodne ako sa bude ďalej postupovať s rímskymi nálezmi, žiada kompetentných, aby sa zo žiadnymi rímskymi nálezmi nehýbalo. Okrem mňa pri tom bol architekt celej stavby, kancelár NR SR, riaditeľ KPÚ, zástupcovia Váhostavu a niekoľko novinárov.

Aký je aktuálny stav?

Rímsky pilón, starý cca 2000 rokov, to neprežil . Rímsky pylón bol odstránený.

V zásade sú len dve možnosti:

  • Pán P. Pellegrini je len figúrkou, z ktorého príkazu nik ťažkú hlavu nerobí a napriek jeho výslovnému zákazu si ho dovolili odignorovať,
  • Pán P.Pellegrini sa zahral na spravodlivého len pred novinármi a svoj zákaz, hneď keď nesvietili kamery odvolal.

Ak je správna prvá možnosť, je to smutné a trápne najmä pre nového predsedu.

Ak je správna možnosť druhá, tak je to človek rovnakej krvnej skupiny ako jeho predchodca a treba sa podľa toho zariadiť.

Čisto teoreticky je možná tretia možnosť a to, že P. Pellegrini naozaj o ničom nevedel a rímsky pilón odstránili úplne na drzovku. Ak je táto správne, tak očakávam, že keď sa to nový predseda dozvie bude „lietať perie“.

Teraz najčítanejšie