Denník N

Univerzálne PPC kampane pre každého? Takto to nefunguje

ppc reklama online marketing

Každý z nás je iný, máme iné preferencie a presne takto originálne je aj naše podnikanie a všetky jeho atribúty. Nastavenie správnej marketingovej stratégie musí mať  hlavu aj pätu. A hoci má váš známy perfektnú PPC stratégiu, neznamená to, že bude fungovať aj pre vás. Efektívne nastaviť marketing je profesionálnou zručnosťou a je preto potrebné sa v tejto oblasti dobre orientovať a mať dostatočné skúsenosti aj prehľad. 

PPC kampane pre každého? Mýtus. 

Ak chcete svoje podnikanie naštartovať, expandovať alebo jednoducho vzkriesiť, potrebujete komplexnú marketingovú stratégiu vychádzajúcu z dôkladného predchádzajúceho auditu celej digitálnej stopy. Hoci PPC kampane jedným z efektívnych marketingových nástrojov, ani toto riešenie však nemusí fungovať pre každého rovnako. Každé podnikanie potrebuje najprv hĺbkovú analýzu interných procesov, na základe ktorých možno prijať účinné marketingové riešenia. Odborníci vám potvrdia, že niektorý kanál pre vás proste nemusí byť vhodný a naplno vám bude šliapať úplne iné riešenie.

Žiadne dohody medzi dverami, ale riadny audit

Nastavenie správnej marketingovej stratégie si v každom jednom prípade vyžaduje vo svojom úvode dôkladnú analýzu aktuálneho stavu firmy a detailné oboznámenie sa s jej internými procesmi. Tie následne slúžia ako podklad pri výbere jednotlivých riešení a celkovom nastavení marketingového smerovania. V rámci tejto činnosti by zároveň nemal chýbať na mieru ušitý reporting, ktorého výstupom bude sumár úloh, pomocou ktorých možno účinne merať a vyhodnocovať prijaté opatrenia a posúdiť ich efektívnosť.

práca marketing online

Správa PPC kampaní a vyššia návštevnosť

Správne nastavená PPC kampaň prináša nových zákazníkov, vďaka čomu sa zvyšuje aj predaj tovarov a služieb. V digitálnych agentúrach to väčšinou robia tak, že v oblasti Google Ads sa spolupráca s daným podnikateľom začína prevzatím už existujúceho účtu. Po tomto kroku nasleduje briefing s klientom a vzniká úvodný setup, ktorý je základným pilierom pre úspešné kampane. Správa PPC tak nepochybne patrí do rúk skúsených odborníkov, ktorí sa neboja tvorby vlastných riešení, pustia sa do boja na všetkých frontoch a dokážu vám priniesť vyššie zisky. Spolu s klientom následne pristupujú k správnemu nastaveniu kľúčových slov, obsahu stránky a detailnej analýze cieľovej skupiny.

V závere ešte treba dodať, že marketing sa vyvíja rýchlym tempom, a preto tu viac ako v iných oblastiach platí, že riešenie, ktoré vám efektívne fungovalo včera, môže byť dnes už zastarané. V praxi to okrem iného znamená aj to, že optimalizáciu procesov je potrebné realizovať na pravidelnej báze a rovnako aj prehodnocovať nastavené ciele.


Foto: elements.envato.com

Teraz najčítanejšie