Denník N

Ľubošove táraniny, 1. december

Ľuboš Blaha pri písaní svojich statusov. Zdroj: Shooty
Ľuboš Blaha pri písaní svojich statusov. Zdroj: Shooty

Ja ani neviem, prečo si to robím. Občas si otvorím Blahovu stránku, kde si prečítam všetky tie bludy (áno, dal by sa použiť aj expresívnejší termín), ktoré na svojej klávesnici vyprodukuje. Dnes stihol dva statusy, jeden plodnejší ako druhý.

Začneme zľahka. Blaha napísal: „Sulík dnes podržal ministra Mikulca.“ Dnes bolo v NRSR hlasovanie o vyslovení dôvery ministrovi Mikulcovi. Sulík hlasoval za odvolanie. Ja viem, že Blahu fakty nezaujímajú, no mohol by si dávať trošku väčší pozor.

„Táto vláda sa pri moci udržuje spôsobmi, za aký by sa nehanbil ani Don Corleone. Uplácajú, vydierajú, zneužívajú políciu, zastrašujú.“ Dôkazov by sme sa asi od Ľuboša nedočkali. Namiesto toho sa pýta: „Je vydierateľná prezidentka? Je vydierateľný Krajniak? Je vydierateľný Kollár? A čo Sulík, prečo robí takéto šialené kotrmelce – čím ho Matovič vydiera?“. Vo svete Smeru je to ťažké. Je veľmi pravdepodobné, že tam majú na seba páky. Blaha isto vie veľa špinavostí na Fica a rovnako to platí aj naopak. Nielen oni dvaja sa v Smere isto môžu vydierať na tisíc rôznych spôsobov. Bohužial, kvôli tomu si myslia, že to tak funguje všade.

Je to rovnaké, ako v ruskej spoločnosti. Tá je tak skazená svojím fungovaním a svojím útočením, že sama seba presvedčila, že NATO, obranná aliancia, pre nich predstavuje hrozbu. Keďže Rusi nevedia nič iné, len všade navôkol útočiť, to isté očakávajú aj od ostatných.

Poďme ďalej. „Toto je vláda organizovaného zločinu“, napísal Ľuboš Blaha a asi si pomýlil roky. Síce sa aktuálnej vláde dá vytknúť veľa vecí, organizovaný zločin bola (pravdepodobne stále je) parketa Ficovej vlády. Keby niet pomocnej ruky Žilinku a slávneho paragrafu 363, boli by aktuálne obvinení zo založenia zločineckej skupiny. Slovami Blahu: Toto už nevidí len slepý!

Predtým vzniesol napríklad takýto zaujímavý názor: „Ale samozrejme, Dzurinda a Mikloš, ako dva hlavné symboly Gorily, sú chránenou zverou.“ Blahova pamäť musí byť veľmi zlá, keď si to takto pamätá. Keby si však pomohol internetovým vyhľadávačom (napríklad Googlom), zistil by, že hlavné symboly kauzy Gorila sú Haščák (s celou Pentou), Malchárek, Varga a Fico.

Spomenul si aj na únos vietnamského občana vládnym lietadlom. Ľuboš píše: „Vietnamec už bol dávno vyšetrený“. Na tomto je zarážajúce to, že Blaha celý čas píše o tom, že polícii sa nedá veriť, no v okamihu, keď sa začne vyšetrovanie jeho kamarátov v tejto kauze (áno, hovorím o Kaliňákovi), je to odrazu dôveryhodná inštitúcia. Ja viem, že fanúšikovia Blahu si takéto veci asi ťažko dajú do súvislosti, no je treba na to aspoň poukázať.

Prvá perlička na záver: „Ostáva len čakať, kedy sa Makó zázračne rozpamätá, že Vietnamca uniesol Putin s Ficom a Kaliňákom.“ Ja viem, že to Blaha nemyslel vážne, opäť raz sa vrátim k jeho fanúšikom. Som si istý, že viacerí (možno aj väčšina) irónii nepochopia a skutočne budú toto očakávať. Takže možno na mieste otázka pre Blahu: Ak si myslíte, že Vietnamca uniesol Putin, prečo potom podporujete Rusko v jeho teroristickej činnosti v Ukrajine?

Druhá perlička na záver: „Lebo taký je plán. Miklošove a Dzurindove gorilie svinstvá sa nikdy nesmú dostať na verejnosť. Nezabúdajme – Mikloš je Čaputovej poradca. Ambasáda zariadi beztrestnosť, don´t worry.“ Už som sa takmer zľakol, že by Blaha v nejakom statuse nespomenul americkú ambasádu. Je však vtipné vidieť Blahu, ako nenávidí Ameriku a všetko západné, no aj tak občas napíše niečo po anglicky. Bohvie pre koho, keďže jeho fanúšikovia budú rozumieť skôr azbuke.

Teraz najčítanejšie

Tomáš Paulďuro

Som nahnevaný občan Slovenskej republiky, pretože aj keď som sa zúčastnil protestov Za slušné Slovensko, do dnešného dňa mi neprišli od Sorosa žiadne peniaze. Okrem iného som spoluzakladateľ občianskeho združenia Vivat Vero, ktoré sa snaží spraviť zo Slovenska lepšie miesto. Naším prvým projektom je Antivýtrus, rozšírenie do webového prehliadača, ktoré užívateľa chráni pred konšpiračným a zavádzajúcim obsahom.