Denník N

Robert Fico – od tretej cesty k tretej ríši

Robert Fico počas svojej kariéry preletel ideologicky rôzne bažiny. Začínal ako kovaný komunista, neskôr to upravil na socialistu, v Smere pokúšal tretiu cestu až sa uzavretým kruhom dostáva k fašizmu. Ako Benito Mussolini. Ten bol príkladom prechodu od socialistu k fašistovi par excellence.

Každý demagóg a osoba, ktorá sníva o absolútnej moci vie, že najviac sa ľudia boja nepriateľa, ktorého nikdy nevideli. Ideálne, ak si ho ani nevedia predstaviť – tak ako smrť a nebytie. Imaginárni utečenci na Slovensku sú skvelou vodou na mlyn pre Fica a jeho pobočníka, veľmi inteligentného patologického klamára Kaliňáka. Zhodou dosť zlých okolností aktuálne jeden je predsedom vlády SR a druhý ministrom vnútra.

Ich spoločný návrh na zvýšenie počtu štátnych policajtov o 2,5 tisíc na boj s imaginárnym nepriateľom je už za úplnou hranicou zdravého rozumu. V kombinácii s návrhom na zmeny ústavy, ktorá má zásadne obmedziť ľudské práva občanov SR (uvidíme, ktorí poslanci opozície sa nechajú kúpiť za misu šošovice), však ukazuje jasný trend zavádzania fízlovského štátu a fašizácií Roberta Fica. A to je len začiatok. Fico jasne uviedol, že po voľbách, ak sa stane premiérom, sa všetci máme na čo tešiť.

Ak má Robert Fico pocit, že v štátnej kase je veľa peňazí, tak nech pridá súčasným policajtom  v teréne a vyšetrovateľom – nie funkcionárom. Aby mohli normálne žiť a pracovať. Zopárkrát som riešil niektoré kauzy (napr. hausbóty či nelegálne výruby) priamo u vyšetrovateľov a ich podmienky pre prácu sú úplne katastrofálne.

Slovenské mestá a obce potrebujú policajtov na riešenie neporiadnych psíčkarov, čo osierajú chodníky, na vyšetrovanie nelegálnych skládok, stavieb, pre pomoc v núdzi atď. A nie na boj s fiktívnym nepriateľom v Ficovej hlave (ktorý dodnes nerozdýchal pocit krivdy, že si ho národ nezvolil za prezidenta) a v úsmeve patologického klamára Kaliňáka.

Žaba sa vždy varí pomaly – robme všetko pre to, aby sme sa neuvarili v kotli Roberta Fica. Lebo fašizácia jeho mysle sa neprejavuje iba v najnovšej obľube čiernych košeli.

Teraz najčítanejšie