Denník N

Získajte dôležitú konkurenčnú výhodu vďaka efektívnym pohonným riešeniam

pracovnik v priemyselnej vyrobe

Výrobný sektor je dôležitou súčasťou hospodárstva a pre jeho úspešnosť je veľmi dôležité udržať výrobné náklady na primeranej úrovni. Kľúčové je aj dosiahnutie vysokej efektívnosti výroby. Preto je dôležité vybrať si pohonný systém, na ktorého vlastnosti sa môžete spoľahnúť. V tomto článku sa pozrieme na tri rôzne pohonné systémy, ktoré vám v tom môžu pomôcť.

Elektromotor ako základ

Elektromotory sú dnes dôležitou súčasťou mnohých priemyselných aplikácií. Je dôležité vybrať správny motor pre vaše potreby, pretože poskytujú viac než len výkon. S pokračujúcim trendom inteligentných zariadení sa elektromotory stávajú čoraz dôležitejšími vo výrobe a iných priemyselných prostrediach. Ak dnes investujete do kvalitného elektromotora, môžete si byť istí, že získate spoľahlivé zariadenie, ktoré vám pomôže splniť vaše potreby teraz aj v budúcnosti.


Podobné produkty: elektromotor 2800 ot, elektromotor 700 ot, elektromotory LC, elektromotory LC 1400 ot, elektromotor 900 ot


Ak si už dnes vyberiete kvalitný elektromotor s pokročilými inteligentnými funkciami, môžete sa spoľahnúť na rôzne analýzy a údaje, ktoré by inak boli ťažko dostupné. Inteligentné technológie v priemyselných elektromotoroch zabezpečujú nielen vyšší komfort prevádzky, ale predovšetkým umožňujú analyzovať a vyhodnocovať všetky prevádzkové údaje až do najmenších detailov. To vám môže pomôcť ušetriť čas a peniaze optimalizáciou vašich procesov.

Smart elektromotory Siemens

Elektromotory a prevodovky sú dve dôležité časti strojov v mnohých priemyselných aplikáciách. V spoločnosti Siemens vyrábame elektromotory, ktoré sú nielen vysoko účinné a dobre navrhnuté, ale majú aj pokročilé možnosti riadenia a vyhodnocovania. Vďaka tomu sú ideálne pre širokú škálu priemyselných aplikácií.

elektromotory siemens

Rozšíreným zástupcom v tejto kategórii sú elektromotory Siemens Simotics SD (Severe duty), ktoré sú určené do náročných prevádzkových podmienok a zároveň spĺňajú najnovšie kritériá digitalizácie v segmente priemyselných pohonov. Údaje o stave prevádzky elektromotora sú uložené v cloude a umožňujú okamžitú analýzu všetkých relevantných údajov. Akékoľvek odchýlky od normálu tak možno veľmi rýchlo identifikovať a predísť prípadným odstávkam a ďalším škodám v dôsledku zastavenia výroby.

Elektromotory a prevodovky Siemens Simotics SD patria medzi najspoľahlivejšie a najúčinnejšie na trhu. Ich konštrukcia je pôsobivá a z hľadiska účinnosti patria do tried IE3, IE4 a IES2. Vďaka koncepcii prispôsobiteľných svorkovníc je inštalácia jednoduchá bez ohľadu na to, kam ich potrebujete umiestniť.

Softštartéry a frekvenčné meniče

Elektromotory a prevodovky sú základným vybavením mnohých priemyselných a komerčných aplikácií. Softštartéry používané na riadenie týchto motorov však v posledných rokoch prešli pozoruhodným vývojom. Najmodernejšie softštartéry sú vybavené systémom adaptívneho riadenia zrýchlenia, známym aj ako AAC. Tento systém umožňuje softštartéru prispôsobiť sa priamo vlastnostiam elektromotora a upraviť jeho riadenie tak, aby čo najviac optimalizoval prevádzku. Pri každom štarte alebo zastavení systém AAC vyberá z troch alebo viacerých profilov zrýchlenia alebo spomalenia, aby zabezpečil hospodárnu prevádzku elektromotora.

frekvencne menice vybo
zdroj: elektromotory-prevodovky.sk

Súvisiace produkty: frekvenčné meniče, frekvenčné meniče a550, frekvenčné meniče v800, šnekové prevodovky, elektromotory 380V


Elektromotory a prevodovky sú nevyhnutnou súčasťou mnohých priemyselných aplikácií. Premenou frekvencie dodávaného napätia môžu frekvenčné meniče riadiť otáčky elektromotorov, čo umožňuje efektívnejšiu a spoľahlivejšiu prevádzku strojov. Hoci sú dôležitým zariadením, frekvenčné meniče sa často považujú za samozrejmosť. V mnohých prípadoch je ich spoľahlivosť nevyhnutná na udržanie plynulého chodu výrobných liniek.

Elektromotory a prevodovky možno nájsť v rôznych priemyselných zariadeniach. V mnohých prípadoch sa používajú na riadenie rýchlosti a pohybu dopravníkových pásov. Môžu sa však používať aj pri presnejšie orientovaných úlohách, ako je napríklad riadenie obrábacích a výrobných strojov. Na tento typ práce dôrazne odporúčame používať modulárne frekvenčné meniče s vektorovým riadením. Poskytujú presné riadenie pohybu a rýchlosti, ktoré je ideálne pre úlohy vo výrobe založené na presnosti.

S touto témou súvisí tiež: elektromotor 2800 ot 3000 ot, elektromotor


Foto: elements.envato.com, elektromotory-prevodovky.sk

Teraz najčítanejšie