Denník N

Ľuboš Blaha odsúdil využitie vraždy na politiku hneď potom, ako ju využil na politiku

Ľuboš Blaha
Ľuboš Blaha

Na Nový rok sa v Michalovciach stala tragédia. 46-ročnú ženu ktosi zavraždil. Podozrivého z vraždy už zadržali. Ale nie o tom som chcel napísať. Chcel som napísať o politikoch, ktorí aj takúto smutnú udalosť využijú vo svoj prospech. Samozrejme, Ľuboš Blaha sa nenechal zahanbiť a stal sa jedným z nich. Vraždu v Michalovciach využil na politický atak. Hneď potom, ako odsúdil využívanie vraždy v politický prospech.

Ľuboš Blaha je človek, ktorý má rozum (to, či ho používa, je úplne iná kapitola). On veľmi dobre vie, že spájanie vraždy v Michalovciach s vraždou Kuciaka alebo dvojnásobnou vraždou v Teplárni je mimo akejkoľvek rozumnej roviny. Jeho to však nezaujíma (rovnako ako jeho fanúšikov). Bez ostychu do étery vypustí (klasicky očíslovaný) status na Telegrame o tom, že ľudia (explicitne spomína liberálne kaviarne) na vraždu v Michalovciach nereagujú, kdežto na streľbu v Teplárni reagovali.

Ľuboš Blaha vie, že v Teplárni sa stal teroristický útok. Že tie dve vraždy Juraja a Matúša boli motivované nenávisťou (ktorú mimochodom veľmi rád rozširuje práve Ľuboš Blaha) voči LGBTI+ komunite. Že to bol čin, ktorý bol dlho pripravovaný. Že to nebolo náhodné strieľanie, ale účelný útok voči ľuďom, ktorí síce nepáchali nič zlé, no akémusi hlupákovi vadil ich spôsob života.

Ľuboš Blaha vie, že Ján Kuciak aj so svojou snúbenicou Martinou boli zavraždení kvôli svojej práci. Kvôli tomu, že si ctil naše zákony a tvrdo išiel po tých, ktorí ich obchádzali. Kvôli tomu, že bol až priveľmi blízko k pravde, ktorá mohla poškodiť vplyvných ľudí. Kvôli tomu, že vedel o mnohých (nielen) politikoch veci, ktoré nikto nikdy vedieť nemal.

Ľuboš Blaha však aj tak musel vraždu zdravotnej sestry využiť v útok na jeho politických oponentov. Čaputovej vyčítal, že k vražde napísala iba jeden status (nenapísal však, čo iné urobiť mala).  Ľuďom (nedefinoval ktorým) vyčítal, že nevyšli do ulíc protestovať (akoby nevedel, že v skutočnosti nie je proti čomu protestovať). Pýtal sa, či teraz nejdeme povaliť vládu, akoby Heger a jeho ministri mali akúkoľvek zásluhu na vražde v meste kdesi na východe, kde podľa šéfa Ľuboša Blahu nič nie je.

Toto všetko napísal ešte predtým, ako napísal vetu „Zneužívať vraždu na vytĺkanie politického kapitálu je obyčajný hyenizmus“. Ľuboš Blaha vie, že jeho fanúšikovia mu to zhltnú. My rozumnejší však vieme, že jediný, kto túto vraždu využíva vo svoj politický prospech, je práve Ľuboš Blaha (no dobre, pokúša sa o to aj Kotleba).

Takže aby sme si to zhrnuli slovami Ľuboša Blahu: Ľuboš Blaha je hyena.

Teraz najčítanejšie

Tomáš Paulďuro

Som nahnevaný občan Slovenskej republiky, pretože aj keď som sa zúčastnil protestov Za slušné Slovensko, do dnešného dňa mi neprišli od Sorosa žiadne peniaze. Okrem iného som spoluzakladateľ občianskeho združenia Vivat Vero, ktoré sa snaží spraviť zo Slovenska lepšie miesto. Naším prvým projektom je Antivýtrus, rozšírenie do webového prehliadača, ktoré užívateľa chráni pred konšpiračným a zavádzajúcim obsahom.