Denník N

Ako postupovať pri prvom umývaní fasády? Je vhodné čistenie fasády wapkou? A aký je vhodný prípravok na čistenie fasád?

umývanie fasády

Vaša fasáda už čo-to zažila a je viac ako viditeľné, že nastal čas na jej prvé umytie? A tak sa pýtate známych alebo googlite, ale stále nemáte jednoznačnú odpoveď na to, ako by ste mali postupovať? Či už je vaša fasáda pokrytá povlakom rias, plesní alebo iba nánosmi prachu, všetkému sa dá pomôcť. V tom prípade sa vám dnes pokúsime porovnať ponuky čističov dostupných na trhu a čo najlepšie zhodnotiť, ktorý prípravok na čistenie fasád je ten najvhodnejší.

Prípravky a chémia na čistenie fasád dostupné na dnešnom trhu. Áno či nie?

Stačí, ak do vyhľadávača zadáte “chémia na čistenie fasád” a v okamihu vám vyskočí nespočetne veľa možností, ponúk a e-shopov. Ale ktorý prípravok je ten pravý a je taký vôbec? Keďže chémia na čistenie fasád je všeobecne najlepšie dostupná a cenovo to je taktiež lákavé, veľa ľudí si zvolí práve zakúpenie takéhoto prípravku a následne svojpomocné čistenie fasády wapkou.

Nuž, asi vás sklameme, ale ak ide o voľne dostupnú chémiu, nie je to práve to najlepšie riešenie pre vašu fasádu. Nielenže takáto chémia na čistenie fasád nie je dlhodobo účinná, ale takisto nie je účinná ani natoľko, aby vaša fasáda bola po jej použití vyčistená až do hĺbky a naozaj správne. A ak k tomu ešte máme pripočítať svojpomocné čistenie fasády wapkou od začiatočníka, nemusí to dopadnúť najlepšie.

Je čistenie fasády wapkou správna voľba?

Vysokotlakový čistič je mnohým známejší pod názvom wapka. Je dosť pravdepodobné, že ste už o ňom počuli, možno vám ho odporučil niekto z vašich blízkych, a tak premýšľate, že možno práve toto je správna voľba.

Bohužiaľ, ani vysokotlakový čistič vám nezaručí to, čo by každé správne čistenie fasády malo. V tom lepšom prípade sa tlak čističa iba nedostane všade tam, kde je to potrebné. Ale v tom horšom prípade neodhadnete tlak a vzdialenosťvaša fasáda sa môže poškodiť. Jej oprava vás potom vyjde oveľa viac, ako keby ste sa netrápili a hneď rozumne zainvestovali do profesionálnej firmy, ktorá sa na čistenie fasád zameriava a má náležité skúsenosti a tiež vhodný prípravok na čistenie fasád. Ak teda nepotrebuje zbytočné starosti, utrácanie a ešte aj zničenú fasádu, vaša voľba by mala smerovať presne k takejto firme.

Teraz najčítanejšie

Valmax

Profesionálne čistenie fasád. Šetríme Váš čas aj peniaze.

Tento blog je platený.