Denník N

Zvažujete ako vyčistiť fasádu domu, aby vyzerala čo najlepšie?

ako vyčistiť fasádu domu

Patríte k ľuďom, ktorým na svojom bývaní naozaj záleží, a to nielen z hľadiska dokonalého dizajnu a elegancie v interiéri, ale tiež z hľadiska kvality jeho exteriéru? Domy aj byty potrebujú pravidelnú údržbu a starostlivosť nielen čo sa týka rôznych inštalácií a rozvodov, ale aj konštrukcie ako takej. Zvlášť rodinné domy, ktoré už nejaké tie roky spokojne užívate, si vašu pozornosť určite zaslúžia. Nie je preto ničím neobvyklým, že kontrolu z času na čas vyžaduje strecha, krov, odkvapový systém alebo práve fasáda.

Fasáda rodinného domu rokmi a pôsobením rôznych poveternostných vplyvov dokáže svoj vzhľad radikálne zmeniť. Čoraz viditeľnejšími sa stávajú rôzne nečistoty, plesne či dokonca riasy. Možno aj vy už dlhší čas nie ste spokojný so vzhľadom svojho rodinného domu a zvažujete, ako obnoviť jeho pôvodný vzhľad. Ako vyčistiť fasádu domu čo najefektívnejšie? Čím čistiť fasádu? A aká by bola cena za odborné čistenie fasády? Na to všetko vám odpovieme v tomto článku.

Prečo a ako vyčistiť fasádu domu?

Dôvodov, prečo vyčistiť fasádu domu, je hneď niekoľko. Kvalita bývania, zdravotný aspekt, ako aj samotný estetický vzhľad fasády. Existujú nečistoty viditeľné voľným okom, ale aj tie takmer nebadateľné, ktoré sa nachádzajú v póroch fasády. To môžu byť napr. zárodky húb, plesní alebo rias. A práve tie často patria k tým najškodlivejším.

Ďalšia otázka je, ako vyčistiť fasádu domu tak, aby bola skutočne čistá až do hĺbky? Dobre mienené rady priateľov a známych, čím čistiť fasádu alebo že na čistenie fasády si vystačíte aj sami, tentoraz radšej vynechajte a spoľahnite sa na odborný, profesionálny prístup skúsenej firmy. Práve profesionálne čistenie fasád je zárukou toho, že vaša fasáda bude nielen čistá, ale aj zdravotne nezávadná.

Odborné čistenie fasády domu – CENA

Je úplne bežné, že každého majiteľa rodinného domu bude zaujímať, v akom rozpätí sa pohybuje cena za odborné čistenie fasády domu. Tak, ako aj pri iných odborných a profesionálnych prácach, sa konečná cena odvíja od celkovej plochy a stupňa znečistenia. Vo všeobecnosti ale môžeme povedať, že cena za čistenie fasády domu začína na 3,8€ za m2. Veľkou výhodou je, ak profesionálna firma ponúka možnosť bezplatnej ukážky – vzorky čistenia priamo na vašej fasáde.

Teraz najčítanejšie

Valmax

Profesionálne čistenie fasád. Šetríme Váš čas aj peniaze.

Tento blog je platený.