Denník N

Bibione 2023 – Ako veľmi stúpla cena za ubytovanie?

Známe letovisko sa pripravuje na príchod novej sezóny. Ani tu sa nevyhli zvyšovaniu cien, ktoré sa stalo medzinárodným štrašiakom.

Bibione je od Bratislavy vzdialené zhruba 600 km, čo nie je veľa ani pre menej skúsených šoférov. Blízkosť od našich hraníc však nie je jediným bonusom, prečo si tisíce ľudí zamilovalo práve tento fliačik talianskej zeme.

Skvelé počasie, teplé more, nekonečné pláže – a to všetko za ceny prijateľné pre naše peňaženky. O tom všetkom som už vo viacerých blogoch písal (napríklad tu, tu, alebo tu). Dnes sa pozrieme na ceny ubytovania, ktoré môžete v Bibione očakávať.

V januári sa zverejňujú cenníky platné na aktuálny rok. Mnohí chodia do Bibione pravidelne, dokonca do rovnakých apartmánov. Vedia teda veľmi dobre, za akú cenu tam boli v minulosti a za akú sa tam dostanú tento rok.

Bibione 2023

Na facebookovej stránke Bibione.sk sa okamžite rozpútala „veselá“ diskusia, kde si členovia vymieňali informácie o tom ako stúpla cena.

Apartmánový dom Zenith zdražel minimálne o 45 € na týždeň. Apartmán Piazzale stúpol z 581 € (rok 2022) na 700 € (2023). Teti zo 405 € na 465 €.

Apartmánový dom Eden zdražel mimo sezóny zhruba 100 €/týždeň. S navýšením 50 – 100 € môžete rátať aj v iných apartmánoch, napríklad Villagio Tivoli, Taglietelle, Bel Sole a podobne.

Zoznam agentúr si môžete stiahnúť z tohto odkazu. Je v PDF a keď kliknete na odkaz, presmeruje vás to na stránky konkrétnej agentúry.

Ak už teraz viete dátum vašej dovolenky, stojí za zváženie rezervácia. Väčšina agentúr totiž ponúka za objednávku do konca januára 10 % zľavu.

Vo všeobecnosti platí, že ubytovanie je od soboty do soboty. Tisíckami Slovákov sú obľúbené viaceré agentúry, napr. Sole, Casamare, Agenzia MC, či Gemini. V mnohých sú zamestnanci hovoriaci po česky, alebo po slovensky.

Prirodzene, zdražovanie sa nedotklo len Bibione, ide o celosvetový trend. Nech sa na to pozrieme akokoľvek, týždeň v Bibione vás vyjde menej, ako zaplatíte za týždňovú dovolenku na Slovensku. S neporovnateľnou kvalitou služieb a možností, ktoré táto lokalita ponúka.

Teraz najčítanejšie

Richard Pliešovský

Po tejto zemi sa pohybujem už päťdesiat rokov. Umenie mi pomáha vidieť svet krajším. Mojou vášňou sú knihy a hudba.