Denník N

Úspešné referendum

Na snímke vpravo ruský premiér Vladimir Putin odchádza s predsedom vlády SR Robertom Ficom (vľavo) po skončení tlačovej konferencie 16. novembra 2009 v Moskve. Foto - TASR/Pavel Neubauer
Na snímke vpravo ruský premiér Vladimir Putin odchádza s predsedom vlády SR Robertom Ficom (vľavo) po skončení tlačovej konferencie 16. novembra 2009 v Moskve. Foto – TASR/Pavel Neubauer

Zbytky vládnej koalície referendum dehonestujú, znižujú jeho vážnosť a do svojho hrobu postupne prihadzujú hlinu. Referendum ukázalo, kde je Slovensko v roku 2023 a výsledok nie je vôbec dobrý.

Referendum je neplatné. Každá politická strana to zobrala po svojom, všetci chcú vyzerať ako víťazi. Tí, ktorí sa však výsledkom vysmievajú a dehonestujú ich robia zo seba hlupákov. Všetkých, čo tak urobili čaká 30. septembra koniec. Výsledky nie sú vôbec dobré a ten kto si to neuvedomuje má klapky na očiach.

1 193 198 ľudí sa zúčastnilo Ficovho referenda. Referenda, ktoré propagoval Fico, Pellegrini, či fašisti. Čo z toho vyplýva? Na Slovensku je milión ľudí, ktorí nemali problém zúčastniť sa referenda, ktoré bolo politickou akciou tej najväčšej luzy. Rozumiete tomu? Inak povedané, v tejto spoločnosti je milión ľudí, ktorí nebudú voliť nikdy nič príčetne, nikdy nedajú šancu posunúť Slovensko vpred.

Neboli to voľby, bolo to referendum pre fanúšikov Ruska, obdivovateľov populizmu a sympatizantov pomýleného sveta. Disciplinovaná skupina, ktorá príde aj k voľbám a namotá so sebou ďalších. Toto referendum bolo úspešné, Fico a jeho klony si mydlia ruky a môžu sa radovať. Pred blížiacimi voľbami majú istých viac než milión hlasov, ktoré si prerozdelia medzi sebou.

Jaroslav Naď, Veronika Remišová, či Igor Matovič zosmiešňujú výsledky a absolútne ignorujú ich vážnosť. To len dokazuje ich absolútnu zadubenosť a je potrebné im dať posledné zbohom. Práve ich ľahkovážnosť a arogancia nás dohnala do stavu, kde sme dnes. Voľby 2023 budú skutočným zápasom o našu budúcnosť a vyzerá to tak, že momentálne prehrávame a na plnej čiare. Ešte, že sa pri tom dočasná vláda baví.

Teraz najčítanejšie