Denník N

Nejasná budúcnosť Petra Pellegriniho.

Robert Fico zahrmel v poreferendovom rauši čosi o víťazstve v predčasných voľbách a ponúkol Pellemu stranícku 363-ku s účinkom zahladenia všetkých politických hriechov. Nepovedal síce, že v kategórii 55+ , ale ak zaberie Miňo od ukrivdených, mohli by postaviť hrádzu na ochranu extrému.

Zdanlivo bezobsažný Pellegrini sa ocitol na križovatke. Smerom nahor to preferenčne akosi nejde a málokto mu dokáže zobrať viac ako Fico. Nato úplne stačí, aby klesal počet nerozhodnutých respondentov. Ak sa pridá aj skutočný úbytok, preferencie môžu nabrať regresívny smer až pod úroveň progresívnych. Junior partner z vôle najvyššieho.

Robert Fico vyslal odpisovaným ročníkom signál, že ešte nepatria do starého železa, že môžu rozhodnúť (predčasné) voľby. Odkaz tým mladším, že niečo zbabrali. Diplom z Oxfordu kontra znalosť slovenských reálií. Expertománia kontra pocit generačnej spolupatričnosti.

Dnes sa hrá o to, kto získa poverenie na zostavovanie vlády. Pelle si môže vybrať, či bude pobehovať na pódiu s plastovými fľašami (obrazne) alebo potvrdí premiérske ambície. Spolu s progresívnymi má čosi viac ako 30%. Nereálne? Od odchodu Zuzany Čaputovej zápasia (pri všetkej úcte) s nedostatkom osobností a Pellegrini by mohol túto medzeru vyplniť. Toľko čísla.

Matúš Vallo ovládol (generačne) Bratislavu, Pelle je silný v Banskej Bystrici … nič nie je nemožné tvrdila svojho času Toyota. Dnes je opäť najlepšia. O krok pred ostatnými …

Teraz najčítanejšie