Denník N

MUSICBOX 7 | 2023: Ďalšia nálož skvelej hudby

Dnes na vás čakajú dve rockové novinky, a konečne aj niečo z iného súdka. Čož takhle dát si fusion?

T3NORS – Naked Soul (2023)

Dvaja americkí speváci Robbie LaBlancToby Hitchcock, spojili svoje sily s tretím, tentokrát zo Švédska, Kentom Hillim. Dokopy ich dal vydavateľ Frontiers Music, čas sa podarilo zosynchronizovať počas pandémie.

Kent Hilli je známy zo skupiny Perfect Plan, no aj ako nový frontman Giant. Počuť ho môžete aj pri hosťovaní s Restless Spirits. Toby Hitchcock je známy svojimi sólovými albumami, ale aj prácou s Jimom PeterikomPride Of LionsRobbie LaBlanc sa zviditeľnil s Blanc Faces, Find Me, The Murder Of My Sweet, či East Temple Avenue.

Naked Soul je výborná nahrávka, ktorá v mnohom dokazuje najmä na piesne skupiny Giant. Spevákov doprevádza Alessandro Del Vecchio (basgitara, klávesy, gitary, vokály),
Francesco Savino (gitary) a Jacopo Martignoni (bicie).

https://music.apple.com/sk/album/naked-soul/1654057172?l=sk

FIRST SIGNAL – Face Yor Fears (2023)

First Signal pokračuje vo svojom prínose do archívu albumov melodického rocku. V poradí piata platňa robí skvelú reklamu vynikajúcemu hlasu Harryho Hessa.

Album nahrali: Harry Hess (spev), Marco Pastorino (gitara),
Michele Guaitoli (basová a sprievodná gitara) a Marco Andreetto (bicie).

ALAN PASQUA & ALLAN HOLDSWORTH – Proto-Cosmos (2022)

V roku 2007 prijal Allan Holdsworth do kapely Allana Pasqua, aby spolu s bubeníkom Chadom Wackermanom a basgitaristom Jimmym Haslipom, odohrali pár vystúpení v Yoshi’s Jazz Club v Oaklande (Kalifornia) ako poctu Tonymu Williamsovi. Tieto live koncerty boli nahrané na videu a vyšli ako album Blues For Tony (2009) a DVD Live at Yoshi’s. To, čo vzniklo ako ako pocta, sa nakoniec zmenilo na perfektne fungujúce kvarteto.

Proto-Cosmos je ich tretí album, pozostáva z doteraz nevydaných nahrávok vzniknutých v klube Yoshi. Platňa je nahratá v obsadení: Allan Holdsworth (gitara), Alan Pasqua (klavír), Chad Wackerman (bicie) a Jimmy Haslip (basový gitara).

Teraz najčítanejšie

Richard Pliešovský

Po tejto zemi sa pohybujem už päťdesiat rokov. Umenie mi pomáha vidieť svet krajším. Mojou vášňou sú knihy a hudba.