Denník N

Úradník prijal úplatok v kryptomene, nevedel ju použiť (satira)

Ilustračné foto © AKZ
Ilustračné foto © AKZ

Zamestnanec obecného úradu Kordíky (okres Banská Bystrica) Alexander Slopnaj čelí obvineniu z prijímania úplatku, pretože v darčekovej taške obdržal USB kľúč, ktorý obsahoval finančný obnos v kryptomene. Šlo o  2500 kešelov (K), čo je približne 115 eur.

Úplatok poskytol obyvateľ Kordíkov Mikuláš Dervaj a chcel zaň získať stavebné povolenie na betónový plot. Dervaj úplatok nepoprel, no na svojom Facebooku napísal, že „ak by vám susedova koza cez pletivo obžierala egreše, urobili by ste to isté“.

Na úplatok upozornila Natália Hamarová, Slopnajova sesternica. Slopnaj sa na ňu obrátil, pretože s USB kľúčom nevedel pracovať a čakal, že Hamarová, ktorá pracuje ako programátorka, mu pomôže kryptomenu previesť na eurá. Hamarová namiesto toho kontaktovala políciu.

Dedina správu o úplatku prijala s obrovským rozhorčením, no miestni obyvatelia sa k udalosti nechceli vyjadrovať. Starostka Júlia Čačková (nezávislá) pre TASR povedala: „Je to jasný dôkaz, v akých príšerných časoch to žijeme a kam táto spoločnosť dospela. Kedysi by niečo takéto bolo úplne nemysliteľné, aby vás udala vlastná rodina.“

 

© Spravodajský portál TRK. Tento článok je satira a opísané udalosti sa nikdy nestali. Akákoľvek podobnosť so skutočnosťou je čisto náhodná.

Teraz najčítanejšie

Dušan Kolcún

Skaut, manžel, otec, syn, brat, stredoškolský učiteľ, pseudointelektuál, kaviarenský povaľač, dobrý kamarát viacerým, blízky priateľ nemnohým, milovník kofoly a slaných tyčiniek, amatérsky gitarista, resp. vlastník gitary, na ktorú v poslednej dobe padá prach, z donútenia kuchár, otec na rodičovskej dovolenke a muž v domácnosti, slniečkár, človek z regiónov a pravdepodobne najväčší nadšenec do vojny vo Vietname v našej dedine, ktorý v rámci boja s nudou a depresiou začal písať takéto hlúposti.