Denník N

MUSICBOX 8 | 2023: Hard rock, rock & smooth jazz

Aj v 8. časti Musicboxu čakajú na vás novinky. Hudobný svet nespí, vďaka tomu môžeme nájsť v záplave priemerných nahrávok aj perly, ktoré odolajú času i novým trendom. Pekné počúvanie, priatelia.

ALL MY SHADOWS – Eerie Monsters (2023)

All My Shadows je nový počin od hudobníkov, ktorých už možno poznáte. Je to Stephan Lill (gitara) a Andy Kuntz (spev) z progress-metalovej kapely Vanden Plas. All My Shadows vznikla v roku 2020 a začala komponovať hudbu podobnú klasickému hard rocku 80. rokov. Ako inšpiráciu Lill spomína Dokken, Whitesnake, či Ozzyho Osbournea.

Skupinu môžete podporiť na tomto linku. „Z YouTube nemáme nič, takže ak sa vám naša práca páči môžete nás podporiť“ cez Paypal, vysvetľujú.

https://youtu.be/9U_nZaYf43w

BLACK STAR RIDERS – Wrong Side of Paradise (2023)

Black Star Riders oslavujú tento rok 10. rokov existencie. V skupine ostal po tom, ako odišiel Scott Gorham, ktorý sa chce viac venovať Thin Lizzy, ostáva jediný pôvodný člen, Ricky Warwick. Vďaka odchodu Gorhama je album iný, hoci sa drží svojich koreňov, posúvajú sa na ďalšiu úroveň.

Wrong Side of Paradise je klasickým rockovým albumom, nájdete v nej veľa odkazov na Thin Lizzy, hlas Rickyho Warwicka často pripomínajúci Phila Lynotta, okrem toho aj album začína gitarovým riffom požičaným z Thin Lizzy.

Album nahrali: Ricky Warwick (spev, gitara), Sam Wood (gitara), Robert Crane (basová gitara) a Zak St. John (bicie).

Prvý singel Better Than Saturday Night osviežuje vokálmi Joe ElliottDef Leppard.

ALTHEA RENÉ – Pastel Leather (2022)

Michigan Althea René sa narodila v Detroite, hudobnú inšpiráciu získala od svojho otca Dezieho McCullersa, jedného z pôvodných Funk Brothers. V máji 2013 vydala album In the Flow. V spolupráci s producentom Michaelom Broeningom sa napísala titulnú skladbu, ktorá sa zapísala do histórie ako prvý singel s flautou, ktorý sa umiestnil ako „number one“ v rebríčkoch Billboard a Smooth Jazz.

Na webstránke Althei René sa píše, že „témou Pastel Leather je dualita ľudského správania. Niekedy sme nútení prejavovať mäkké, zdvorilé a zhovievavé správanie, pričom si potichu zachovávame tvrdú mentalitu a fyzickú húževnatosť“.

Projekt prináša silnú zostavu umelcov ako je Warren Wolf, Lin Rountree, Demetrius „Krayon“ Nabors či Jeff Lorber.

Teraz najčítanejšie

Richard Pliešovský

Po tejto zemi sa pohybujem už päťdesiat rokov. Umenie mi pomáha vidieť svet krajším. Mojou vášňou sú knihy a hudba.