Denník N

Dzurinda chcel zjednotiť pravicu, nedohodol sa ani s najmenšou stranou

Mikuláš Dzurinda sa vrátil s veľkým elánom a 2 týždne predvádzal sebavedomú one-man show. Dnes oznámil koniec spolupráce so stranou, ktorá kvôli nemu zmenila názov.

Mikuláš Dzurinda predviedol rýchly nástup a ešte rýchlejší koniec. Oznámil návrat, dohodol sa so stranou Spolu, tá kvôli nemu a jeho vízii zmenila názov a dnes bývalý premiér oznámil, že spolupráca končí. Ostala len pachuť a jedna strana, ktorá nemá identitu a zachraňuje sa rokovaniami s bývalými kamarátmi Igora Matoviča. Slovenská pravica opäť ukazuje svoju totálnu neschopnosť.

Mikuláš Dzurinda sklamal. S menom bývalého premiéra sa spájalo mnoho pozitív, aj negatív, politická neschopnosť medzi tieto menovatele ale nepatrila. Dzurinda dokázal vyjednávať s každým a na konci dňa prišiel vždy s dohodou. Dnes však nie. Cesty Miroslava Kollára a Mikuláša Dzurindu sa rozchádzajú a znamená to koniec hlavne pre druhého menovaného. Nech už sa udialo čokoľvek, pre Dzurindu je to definitívny koniec, ktorý mu zároveň odfiltroval aj zvyšok podporovateľov, ktorí verili v jeho schopnosti.

Modrá koalícia prežije. Miroslav Kollár v panike začal rokovania s odídencami z Oľano, ktorí nakoniec jeho stranu pretiahnu do parlamemtu. Odovzdá im však celú moc a bude sa len prihliadať na defenzívnu politiku druhého ex-premiéra.  Miroslav Kollár rovnako ako Mikuláš Dzurinda stratil dôveru pravicového voliča. Vysávať totiž do svojej strany bývalých straníckych kolegov Igora Matoviča nikam Slovensko neposunie, naopak. Ak by ste si náhodou nepamätali posledné 3 roky (ako Miroslav Kollár), tak Vám pripomeniem, že práve Heger, Naď a ďalší udržovali Matoviča tak dlho pri moci a dovolili mu zájsť až do situácie, kde je Slovensko dnes.

Výsledok? Pravica je rozbitá na úplne trosky. Obsadili ju populisti, amatéri, “obyčajní” ľudia a nezaujímavé osobnosti.

Posledný nech zhasne.

Teraz najčítanejšie