Denník N

Medzinárodná doprava aj bez skúseností?

Medzinárodná doprava aj bez skúseností?

Svet, obchody, trh, export, import… Jednoducho medzinárodná doprava – každodenná súčasť života, bez ktorej by sme si na pultoch predajní nenašli množstvo produktov, ktoré dnes vnímame už ako samozrejmosť. Týka sa to nielen potravín, ale aj oblečenia, obuvi, kozmetiky, liekov či elektrospotrebičov a množstva ďalšieho tovaru.

Pre medzinárodný biznis je medzinárodná doprava neodmysliteľnou súčasťou a je veľmi dôležité, aby bezchybne fungovala na oboch stranách. Ak v tomto biznise ešte len začínate, môže sa vám zdať medzinárodná preprava a všetko s ňou súvisiace veľkou neznámou. Bez potrebných skúseností v logistike môžu byť začiatky trochu náročnejšie, ale riešením, ako to čo najlepšie zvládnuť, je spolupráca so serióznou prepravnou spoločnosťou. Práve tam dostanete nielen odpovede na svoje otázky či potrebné skúsenosti, ale aj reálne najoptimálnejšie riešenia pre vašu medzinárodnú prepravu.

Medzinárodná doprava – čo by ste mali o nej na začiatok vedieť

Na začiatok je dôležité osvojiť si základné pojmy a možnosti služieb, aké medzinárodná doprava ponúka, napr. celovozová preprava s vyťažením celej kapacity kamióna (FTL) alebo čiastočná preprava pre menší objem tovaru (LTL) a s ňou súvisiaca zberná služba. Veľmi obľúbenou možnosťou je aj expresná medzinárodná preprava s rýchlym dodaním či paletová preprava.

Základom je kvalitný zákaznícky servis, ktorý vám už na začiatku o profesionalite prepravnej spoločnosti veľa napovie. Kvalitná spoločnosť vás dokáže odbremeniť aj od množstva formalít. Jednou z nich je napr. colná deklarácia, ktorá môže znieť ako niečo mimoriadne náročné a komplikované, pre profesionálov v tomto obore je to však už skôr bežná rutina.

Colná deklarácia – strašiak alebo len veľká neznáma v medzinárodnej preprave?

Dokumenty, potvrdenia, certifikáty… Množstvo papierovania v colnom procese je pre mnohých veľkou neznámou a strašiakom zároveň. Aj s týmto problémom vám však pomôže hravo sa vysporiadať spoľahlivá prepravná spoločnosť, ktorá celú colnú agendu vybaví za vás. Colná deklarácia vás v takom prípade vôbec nezaťaží a vy sa môžete bez obáv pustiť do sveta medzinárodnej prepravy aj bez veľkých skúseností, vždy však so serióznym logistickým partnerom po boku.

Teraz najčítanejšie